AKTUELNO

Veoma se iznervirao!

Američka glumica Elizabet Olsen razbesnela je ovdašnju javnost svojim izjavama i stavovima o Srbiji koji su, u najmanju ruku, pokazali da ona i nije baš edukovana. Mnogi su osudili ono što je rekla u jednoj emisiji, a sada se tome priključio i njen kolega, američki glumac Adam Devenport, koji već neko vreme živi u Beogradu.

Foto: Printscreen YouTube/ladybird3

Adam je bio iznenađen stavom svoje koleginice o Srbima i Srbiji, izjavivši da "niko ne treba da ide tamo" te da je to zemlja koja postoji tek 13 godina! On je, u svojoj objavi na Instagramu, zahtevao od Elizabet da se izvini.

– Kad dolazite u nepoznatu zemlju da snimate, koristite dobrobiti te zemlje da bi vaša karijera bila bolja. Svi lokalci sa kojima sarađujete su tu da vama pomognu, kao i vašem projektu. Filmska zajednica je globalna i ne sme da zna za granice. Naša odgovornost kao glumca je da stvorimo empatiju i razumevanje kroz naše likove tako da publika može da prepozna našu ljudskost uprkos razlikama. Zato sam šokiran što je Elizabet Olsen toliko bezosećajna i ne poštuje drugu kulturu, posebno što je provela izvesno vreme u Srbiji radeći na projektu koji je sama izabarala. Smatram da treba da se izvini Srbima! Takođe je problem što širi netačne informacije. Srbija ne da ne postoji samo 13 godina, kako je Elizabet Olsen rekla, nego je vekovima starija od Amerike iz koje oboje dolazimo – oštro je poručio i naveo razlog zbog čega je verovatno vređala Srbe.

– Mislim da su njene izjave proistekle iz američkog egocentrizma da sve što nije Holivud, nije vredno. Moramo da javno kritikujemo taj sistem kako bi se nešto promenilo. Mnoge divne filmske priče su ispričali autori širom sveta – naveo je.

Adam Devenport se doselio iz Njujorka u Beograd u oktobru, a u Americi je radio kao producent, glumio na of-Brodveju, osvojio Nezavisnu nagradu u Linkoln centru, kao i muzičku nagradu za izvođača godine od Međunarodnog udruženja. Trenutno radi na nekoliko projekata u Srbiji.

Autor: N.V.