AKTUELNO

Tuga!

Narodna pevačica Izvorinka Milošević bila je gost emisije "Premijera" pa je iskoristila priliku da se javno oprosti od kralja narodne muzike Predraga Živkovića Tozovca nakon što je objavljeno da je legendarni pevač preminuo u 85. godini života od posledica koronavirusa.

Foto: TV Pink Printscreen

Dugo se nismo videli, on je mnogo stariji od moje generacije, ali ja ne znam da li postoji osoba koja voli muziku, a da ne zna ko je Tozovac. Ovo je doba stravičnih gubitaka, a Tozovac je bio legenda. On je zapis u vremenu. On je škola koja buduće generacije treba da znaju da kako treba da se peva izvorni melos. On je napravio bezbroj snimaka, on je ostavio pokolenjima u amanet strahovite snimke, hitove koje cela kafana peva, on je sinonim za veselje, za radost... On je bio strašan šmeker! - priča Izvorinka.

Foto: Printscreen YouTube/TVKopernikus

Podsetimo, Tozovac je preminuo 6. aprila od posledica koronavirusa u 85. godini života. On je ležao u bolnici "Dragiša Mišović", a pre samo nekoliko dana izjvio je da bi voleo da ga lekari puste kući da umre, kao da je predosetio da mu se bliži kraj.

Autor: P.R.