AKTUELNO

Nije želeo da prestane da peva!

Legendarni pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je od poslednica koronavirusa u 85. godini. On je mesec dana bio u bolnici na kiseoniku, a pre nekoliko dana izjavio je da bi voleo da ga puste kući.

Međutim, Tozovac se 2019. godine susreo sa zdravstvenim problemom i tada je morao da operiše glasne žice, nakon čega se uspešno oporavljao. Tada je izjavio da su mu lekari upropastili grlo, te da bi voleo ponovo da zapeva.

Foto: E-Stock/Masanori Yoshida

– Prvo moram u isto vreme kad se rodi misao, da misao proveri moje zdravlje i mentalno i fizičko. I to moje vodolijsko raspoloženje – da li ću se ja veseliti pre, za vreme i posle koncerta, to je moj motiv. Što se tiče pevanja, mogao bih i sada da pevam dva, tri sata. Ja malo pevam, malo pričam, malo šarmiram, malo publika peva i onda lako napravim žurku od nekoliko sati iliti, srpski rečeno, zabavu. Tako da – mogao bih – govorio je Tozovac i isticao da jedva čeka da se lati mikforofona.

– Naravno da ću moći da pevam. Evo, dogovaram se o nastupu za Novu godinu. Pevaću u Zemunu u jednom lokalu – pohvalio se pevač tada za Kurir.

Foto: Damir Dervišagić

Predrag Živković Tozovac bio je srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, „Prazna čaša“, „Jeremija“ i drugima.

Autor: N.V.