AKTUELNO

Najviše uživa u vremenu koje provodi u dvorištu.

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana prve dane proleća provodi u svojoj oazi mira u Sremčici, a kako kaže, poslednjih meseci u grad je odlazila samo kad nabavlja namirnice. Pevačica kaže kako je blagoslovena što ima kuću, pa ne mora da sedi u zatvorenom.

- Oduvek sam bila fizički aktivna, sada sam morala malo da usporim sa poslom i čak mi i prija. Presrećna sam što nisam morala da idem u grad i mogla sam da ugostim ljude koje znam da su zdravi i da su se pazili baš poput nas. Malo ko se kretao bilo gde tu u našem komšiluku, samo smo išli jedni kod drugih - priča Cakana i otkriva da čeka sunčanije dane kako bi zasadila već kupljeno cveće, ali i bambus koji će biti raspoređen oko đakuzija.

Foto: Pink.rs

- Zasadila sam travu za macu, bambus koji je sada u saksijama premestićemo oko đakuzija, pa da nam tokom leta bude ugođaj. Malo će se sve preurediti, volimo da boravimo na otvorenom - kroz osmeh ističe pevačica i objašnjava da joj je tokom pandemije najvažnije da ostane zdravog uma:

- Bavim se kuhinjom, pripremam ručkove za decu, Neši, pravim kolače. Uvek mi je falilo još tri sata u ta 24 koliko dan traje. Šta god bilo važno je da ostanem zdravog uma. Dosta poznanika ide na psihoterapije, jeste loše, to su problemi od materijalnog do psihološkog trenutka... Ljudi padaju u očaj i zato mislim da je važno da se nečemu posvetimo, da ostanemo usredsređeni. Samo osmeh na lice i zagrljaj svako jutro sa onim koga imate pored vas. Vakcinisala sam se, obe doze sam primila.

Foto: Privatna arhiva

Cakana ne krije da obožava da boravi u ovoj kući sa prelepim letnjikovcem, a kako kaže, najviše joj prija što nema buke i stalnih gužvi.

- U grad dolazimo jednom u dve nedelje, kupimo sve što nam treba i onda uživamo u dvorištu. Sremčica je postala vrlo urbana i broji veliki broj stanovnika, tako da dođe kao mali gradić. Lokacija je divna, kad uđem u dvorište, znam da sam van svake histerije i gužve. To nam je oaza mira. Kad ustanete ujutru i čujete ptičice, šta ima lepše - zaključuje pevačica.

Foto: Privatna arhiva

Autor: M.K.

#Dragica Radosavljević Cakana