AKTUELNO

Ovaj način ishrane ne preporučuje svakom!

Novinarka i spisateljica, kao i vlasnica modne agencija Vesna Jugović, poznatija kao Vesna de Vinča punila je naslove portala kada se saznala vest da je izdržala bez hrane 42 dana u oktobru prošle godine. 

Foto: TV Pink Printscreen

Donela sam tu odluku jer sam bila bolesna, imala sam bolest štitne žlezde. To je bilo pre trideset godina. Sticajem okolnosti, zaista počela sam paralelno da gladujem i primenjujem na sebi akupunkturu, tako da su to faktički dva procesa, koja su jako dobro uticala na mene. Tako da od tada, kada je ustanovljena bolest štitne žlezde nisam nikada pila nijedan lek, niti imala bilo kakvu operaciju. Znači gladovanjem i akupunkturom sam uspela da držim bolest štitne žlezde pod kontrolom - priča Vesna.

Foto: TV Pink Printscreen

Ono što sam kao i ranije osetila, to je veliki boljitak, ne samo u fizičkoj kondiciji, koži, izgledu... Nego boljitak u energetskom smislu, potpuno jednog obnavljanje energije, jednog ozdravljenja koje redovno praktikujem kroz ovaj način. I pošto živimo u vreme otrova, mislim da nikada nije bilo strašnije vreme kad je reč o otrovima nego ovo vreme. Otrovi iz hrane, vode, odeće, šampona, svih vrsta deterdženata. Sve to ulazi u naša tela i mi se moramo redovno detoksikovati, a gladovanje je možda najbolji način.

Vesna priča da se ovaj način gladovanja zove ''Autofagija'', koji podrazumeva da se organizam prilikom gladovanja hrani sopstvenim resursima. Ali isto tako ne preporučuje osobama koje to nikada nisu radile, jer to prvenstveno zahteva istraživanje. 

Foto: TV Pink Printscreen

Ispred premijerne kamere otkrila je da piše knjigu na tu temu, ali i da je upisala fakultet. Naslov knjige je ''Gladovanjem do zdravlja i lepote''. Želi da u jednoj kratkoj knjizi pokaže ljudima koliko je zdravo gladovati. 

Mlade devojke treba da shvate da lepota nije gotova stvar, znači ti si lep genetski, ali ako hoćeš da traješ moraš ulagati u svoju duhovnu unutrašnju lepotu, a ta lepota je u obrazovanju - zaključila je de Vinča.
Formalno gledano, ranije su devojke bile prirodnije. Suštinski gledano, svi žele da održe tu lepotu, to je tajna. Svako danas može biti lep, relativizovan je pojam lepote. Lepota je savršenstvo nesavršenosti, to je moja definicija lepote - dodaje ona.

Autor: M.M.

#Vesna de Vinča