AKTUELNO

Ličnosti sa domaće javne scene sve češće su meta napada razbojnika, a ovo su neki od njih kojima su u proteklom periodu doživeli veliku neprijatnost.

Jelena Žigon

Čuvenu srpsku glumicu Jelenu Žigon nepoznati muškarac napao je početkom 2015. godine u sred bela dana kada je upao u njenu kuću, nasrnuo na nju i odneo ušteđevinu.

Foto: Jelena Žigon, Foto: Beta

Kako je glumica tada ispričala, provalnik je u njen dom upao sa kapom preko lica i bio je veoma jak. Jelena je doživela veliki stres budući da ju je napadač držao za vrat i gurao, ali joj je rekao da je neće ubiti, najverovatnije da ne bi vrištala. On je obio sve fioke u kući iz koje je izašao sa novčanicima koje je pronašao, ali i određenom količinom novca.

Branko Kockica

U septembru prošle godine obijen je i stan glumca Branka Milićevića, poznatijeg kao Branko Kockica. Lopovi su u njegov stan na Vračaru upali u popodnevnim časovima, dok je on sa suprugom bio u pozorištu.

Foto: Branko Kockica, Foto: Printscreen

Prema nezvaničnim informacijama koje su se tada pojavile u medijima, iz stana Branka Kockice ukradena su četiti ručna sata, dva laptop računara, nekoliko prstena i revolver koji je pripadao njegovoj supruzi.

Biljana i Janko Tipsarević

U avgustu ove godine obijen je stan srpskog tenisera Janka Tipsarevića, koji je u vreme pljačke bio u Kini.

Foto: Biljana i janko Tipsarević, Foto: Instagram Printscreen

Dva maskirana lica obila su bravu i ušla u porodičnu kuću u kojoj teniser živi sa ćerkicom Emili i suprugom Biljanom Tipsarević. Oni su tada ukrali mnoge stvari koje za bračni par imaju veliku sentimentalnu vrednost, a neke od njih, ipak, nisu uspeli da ponesu sa sobom - naime, Biljana se vraćala kući sa prijateljima, a kada su provalnici čuli da se neko približava kući, po dvorištu su razbacali određene stvari koje su planirali da odnesu.

Na svu sreću, njihov privatni posed pokriven je sigurnosnim kamerama koje su umnogome olakšale posao policiji.

Lea Kiš

Istog meseca kada je obijena kuća Tipsarevića ista stvar desila se i popularnoj TV voditeljki Lei Kiš. Ona je loše vesti primila dok je bila na godišnjem odmoru, zbog čega je hitno morala da se vrati u Beograd.

Foto: Foto: Printscreen

Lopovi su razvalili vrata na ulazu kuće voditeljke TV Pink uz pomoć specijalnog alata, a sve stvari iz regala su pobacali širom kuće. Iz doma voditeljke otišli su sa novcem i vrednim nakitom koji su, najverovatnije, planirali da prodaju, ali su, na svu sreću, uhapšeni.

Provalnike su otkrili tragovi DNK koje su ostavili kada su razbili staklo na prozoru sobe prilikom napuštanja kuće, što je bilo dovoljno pripadnicima policije da ih indetifikuje.

Lepa Lukić

Poslednja u nizu javnih ličnosti koja je doživela ovakvo traumatično iskustvo jeste legendarna pevačica narodne muzike Lepa Lukić. Pre nekoliko dan obijen je njen stan u beogradskom naselju Žarkovo, a kako je pevačica rekla, razbojnici su joj odneli oko milion dinara, više od hiljadu i po evra, srpski i kanadski pasoš.

Foto: Lepa Lukić, Foto: Pink.rs

Pevačica se veoma potresla zbog nemilog događaja, budući da pretpostavlja da je do pljačke došlo u trenutku dok je ona čvrsto spavala, a ispreturan stan zatekla je kada se probudila oko sedam ujutro, nakon čega je odmah pozvala policiju.

Autor: D. Tanasijević

'