AKTUELNO

Prerano napustile ovaj svet!

Uprkos i lepim i pozitivnim događajima koje svako vreme nosi, nekad se na trenutak moramo prisetiti i tužnih i nesrećnih, kako bi sećanja na ljude koji su nas napustili i dalje živela. Ove heroine svojih vremena borile su kao lavice do poslednjeg daha.

Manekenku Tijanu Milošević mnogi pamte po brojnim reklamama koje je snimila i bila je i zaštitno lice velikog broja magazina, a njen život završio se tragično. Naime, Tijana je preminula 2011. godine od sepse u 30. godini života, nakon što se četiri dana borila za život. 

Foto: Youtube/Printscreen/ I&F Grupa

Tada ni Mina, ni Tijanin suprug Milan nisu želeli da kažu kako je manekenka dobila sepsu, a kako su tada mediji prenosili, prema nezvaničnim informacijama do trovanja je došlo nakon popravke zuba. Kako se dalje pisalo, Tijana je bolovala od lupusa, a nakon popravke zuba dobila je temperaturu.

Ništa je neće vratiti. Zvali smo Hitnu pomoć. Lekarima smo objasnili da nam ćerka boluje od lupusa i da ima visoku temperaturu, a oni su nam rekli da je verovatno reč o virusu i da popije čaj! Došli su nekoliko sati kasnije, kad smo ih ponovo pozvali. Tijana je tad gorela, imala je temperaturu 40 stepeni! Odveli su je u bolnicu u Višegradskoj ulici - ispričala je njena majka.
Pacijentkinja je preminula 20. oktobra od komplikacija nastalih zbog sistemskog lupusa. U pitanju je bolest koja se može manifestovati na mnoge načine, između ostalog i kao sepsa, tako da ne znamo tačan uzrok smrti - izjavljeno je tada za medije.

Foto: Instagram.com/dijanaslife

Srpska misica Dijana Milojković posle duge borbe sa opakom bolešću, napustila je ovaj svet u 33. godini. Borila se kao lavica i motivisala druge žene da posmatraju rak grlića materice kao životno iskustvo, a ne kao presudu. Njenu karijeru je obeležila pobeda na izboru za Miss Srbije 2009. godine, a kasnije je nastavila da radi kao model. Sa 27 godina, lepa crnka je saznala da boluje od invazivne forme karcinoma grlića materice, te je tada počela i njena borba za život, a u međuvremenu je otvorila i blog, na kome je davala savete i prepričavala svoja iskustva. Ona je u javnosti postala poznata i kao devojka Stefana Karića, koji joj je bio najveća podrška tokom duge i teške borbe sa bolešću. 

Foto: Instagram.com/Dona Ares

Bosanska pevačica Azra Kolaković, poznatija kao Dona Ares, imala je 41. godinu kada je izgubila bitku protiv teške bolesti. Talentovana pevačica se borila od prvog dana kada je saznala da ima rak grlića materice. Lečila se i u inostranstvu, ali se bolest vraćala i na kraju je, nažalost, pobedila. Njena borba bila je duga i teška, a ona je svoje pratioce i fanove na društvenim mrežama redovno obaveštavala i poručivala da nikada ne treba odustati.

Srpska glumica Irena Mičijević preminula je 2017. godine u 45. godini života posle duge borbe sa rakom limfnih žlezda. Irena je živela i radila u Londonu, a velika želja joj je bila da poslednje dane provede u srpskom glavnom gradu, ostavivši za sobom uloge poput Klare iz "Žena sa Dedinja", po kojoj je našoj publici najpoznatija.

Foto: Printscreen YouTube

Srpska glumica Neda Spasojević umrla je u 40. godini posle borbe sa opakom bolešću. Njena ćerka Isidora Minić, koja je krenula maminim stopama, imala je samo pet godina kada je Neda izgubila svoju bitku.

Foto: Printscreen YouTube/Predrag Toncic

Jedna od najboljih pevačica izvornog šumadijskog melosa, Vera Nešić, preminula je 2011. godine posle višegodišnje borbe sa opakom bolešću u 51. godini života. Najveći uspeh u karijeri Vera je postigla u periodu od 1987. do 1992. godine kada je objavila četiri albuma.

Foto: Printscreen YouTube

Mama je godinama bolovala od raka, dugo se borila, davala je sve od sebe da ozdravi. Posle svake hemoterapije je nastupala, snimala emisije. Bukvalno se borila do poslednjeg daha. Poslednju ploču snimila je 2006, zvala se „Bolujem“. Eto, tako se namestilo, kao da je naslutila. Preminula je u Americi, kod sestre, u 51. godini. To mi je bio najteži period. Nije mi ni sada lako, ali znam da moram da nastavim život - rekla je ćerka Emilija.

Autor: P.R.