AKTUELNO

Velika tuga.

Boris Komnenić, prvak Drame Narodnog pozorišta i priznati televizijski i filmski glumac, na današnji dan napunio bi 64. godine. Nažalost, ovaj rođendan nije dočekao.

Boris Komnenić je rođen na današnji dan 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gde je poslednjih godina bio prvak drame. Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.

Foto: Printscreen YouTube/ Izbliza - Produkcija Kadar

Simpatije najšire televizijske publike stekao je još krajem osamdesetih godina kao Aleksandar „Guza" Popadić u seriji „Bolji život". Dobitnik je više priznanja za rad, među kojima su Nagrada grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo 2009. godine, nagrada „Raša Plaović", godišnje nagrade Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta i nagrada Filmskih susreta u Nišu.

Film "Tajvanska kanasta" iz 1985. godine, Gorana Markovića, po mnogima je obeležio filmsku karijeru Borisa Komnenića - tumači lik četrdesetogodišnjeg nezaposlenog arhitekte, koji pored supruge, ima i mladu devojku Vanju.

Foto: E-Stock

Nažalost, 6. marta ove godine izgubio je bitku za život, a iza sebe je ostavio ćerku i unučad.

Autor: N.V.