AKTUELNO

Glumcu je davanje izjave zakazano za 14 sati.

Glumac Branislav Lečić stigao je u policiju u pratnji advokata gde će dati izjavu u svojstvu građanina, u prisustvu javnog tužioca, povodom tvrdnje glumice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Lečić je pre ulaska u zgradu pozdravio novinare, koji su se okupili u velikom broju ispred policijske stanice, navodeći da je spreman da da iskaz, kao i za poligrafsko testiranje.

-Gospodo novinari, samo želim da vam kažem dobar dan od sveg srca. Sada prvi put posle optužbe imam priliku da dam izjavu na mestu koje je zakonski zaduženo za ove stvari - rekao je Lečić.

Upitan da li će ići na poligraf, glumac je odgovorio: ''To sam već davno rekao - ja sam spreman na sve!''

Ispred zgrade policije, kako javlja naš reporter, jedan muškarac je počeo da ga vređa i naziva pogrdnim imenima, ali je brzo udaljen.

Lečić je, podsećamo, pozvan na informativni razgovor, a u policijsku stanicu stigao je par minuta pre 14 sati, za kada je zakazan razgovor. 

Foto: Informer.rs

Ovaj razgovor, koji se obavlja u prisustvu javnog tužioca, po zakonu može da traje najduže četiri sata.

Foto: Informer.rs

Takođe, tokom razgovora Lečić bi mogao da bude pozvan na poligrafsko testiranje, koje nije dužan da privhati.

Foto: Informer.rs

Više javno tužilaštvo u saradnji sa policijom vodi predistražni postupak povodom navoda Štajnfeldove, koji su izazvali veliku pažnju javnosti. 

Lečić, još uvek, nije osumnjičen, niti je pod istragom. Kada prukupi dovoljno dokaza, tužilac će odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv Lečića i za koje krivično delo.

Podsetimo, Lečić je iz svog stana izašao oko 12.20 sati i peške se uputio ka stanici u 29. novembra. Okupljenim novinarima je usput rekao da je "sve to farsa i glupost" i da zna da "mediji samo rade svoj posao". 

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Printscreen YouTube

#Branislav Lečić