AKTUELNO

''Verujem u ljubav i dobro u ljudima!''

Pop pevačica Nataša Bekvalac, osim po brojnim hitovima, i vanvremenskoj lepoti, široj javnosti je poznata i kao borac za ljudska prava.

Novosadska barbika kaže da je donošenje zakona o istopolnim zajednicama izuzetno važno, jer, kako navodi, služi da se poboljša obični, svakodnevni zivot LGBT zajednice - pravo na posetu u bolnici, pravo na zajedničku imovinu, pravo na brigu i staranje u teškim trenucima.

Foto: Pink.rs

To nije gej brak već partnerstvo, koje je u mnogim zemljama odavno odobreno, pa ni na koji način nije ugrozilo tradicionalnu porodicu i natalitet, što je glavni argument protivnika zakona. Nadam se da svi želimo društvo u kom su svi jednaki i u kom jedna velika grupa ljudi ima pravo na dostojanstven život isto kao svi mi ostali. Što se Crkve tiče, ne bih ulazila u polemiku. I sama sam vernik i verujem u ljubav i dobro u ljudima, verujem da hrišćanstvo podrazumeva prihvatanje i razumevanje bližnjeg svog - kaže naša sagovornica povodom saopštenja koje je danas Sinod SPC uputio u vezi sa predlogom zakona o istopolnim zajednicama.

Foto: Pink.rs/J. Simonović

Podsetimo, Sinod SPC saopštio je danas da je Predlog zakona o istopolnim zajednicama neprihvatljiv i ocenio da je nedopustivo istopolne zajednice zakonski izjednačavati sa brakom i porodicom, kako je navedeno u tekstu Nacrta zakona.

Pomenuti predlog zakona za SPC je neprihvatljiv, jer je ogromna većina predloženih odredbi u suprotnosti sa Jevanđeljem Hristovim i sveukupnim iskustvom i praksom Crkve, na kojima je duhovno i moralno utemeljen naš srpski narod, kao i celokupna evropska civilizacija - navodi se u saopštenju.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.M.

#Nataša Bekvalac