AKTUELNO

Bol ne jenjava!

Glumac i pevač Marinko Madžgalj preminuo je posle teške bolesti koju je otkrio prekasno, pre pet godina, 26. marta, a za sobom je ostavio neutešnu porodicu, mnogobrojne prijatelje i kolege, koji još uvek ne mogu da se pomire s gubitkom. Skrhani bolom majka, otac i sestra među prvima su danas izašli na Novo bežanijsko groblje, gde je Madžgalj sahranjen.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Majka nije mogla da sakrije tugu, pa je zaplakala na grobu pokojnog sina. Bol ne jenjava, a njena nedavna izjava tera suze na oči.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Kao omaž glumcu koji je mnogima bio omiljen, u centru Beograda je nedavno, ispred Ateljea 212 otkriven i mural sa njegovim likom. Tom prlikom se okupio veliki broj Marinkovih prijatelja, a njegova majka Mirjana je prvi put govorila za medije nakon smrti sina."

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Danas je dan ljubavi i prijateljstva, svi su ga znali po osmehu koji obara sa nogu, radost, uvek radost. Budeš ponosan do neba, bio je jako duhovit, ja sam bila mnogo srećna - rekla je tada kroz suze Marinkova majka.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

2015. godine Marinku je dijagnostifikovan rak pankreasa, a bolest je dugo krio od svojih najbližih, čekajući pogodan trenutak da im saopšti lošu vest. Ubrzo je usledila i prva operacija, a iako je u jednom trenutku javnosti delovalo da se njegovo zdravstveno stanje poboljšava, istina je bila drugačija. Lekari su mu saopštili da mu je ostalo još tri meseca života, a on ih je iskoristio do poslednjeg trenutka. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije i 20 dana pred smrt se krstio u manastiru Ostrog, iako je zbog slabosti taj čin jedva izdržao.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Autor: M.M.

#Marinko Madžgalj