AKTUELNO

Načinio je presedan, te se o ovom slučaju oglasio na društvenoj mreži.

Član Međunarodnog instituta za strateška istraživanja, Franc Štefan Gadi, za kojeg Njujork tajms navodi da je bio u vezi sa glumicom Danijelom Štajnfeld, oglasio se na Tviteru. Uputio je podršku bivšoj devojci, koja je optužila Branislava Lečića da ju je silovao u maju 2012. godine, zbog čega je, kako tvrdi, tada napustila Srbiju i život nastavila u Americi.

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIĆ, PRINSTCREEN YOUTUBE/BLOOMBERG QUICKTAKE, PRINTSCREEN YOUTUBE/ HOLD ME RIGHT FILM

- Gotovo nikada ne objavljujem ništa lično na Tviteru, ali Danijela nosi užasan teret nasilja koje je preživela, evo, već skoro devet godina. Zato, molim vas, pročitajte ovo - napisao je Franc na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Podetimo, Njujork tajms naveo je u tekstu koji je objavio da im je Danijela Štajnfeld dostavila kompletan snimak razgovora u trajanju od 77 minuta, koji je inače trajao oko 90 minuta, a snimala je dok joj se nije ispraznila baterija na telefonu.

U članku američkog lista se, takođe, navodi da je Danijela Štajnfeld u vreme kada je doživela seksualno nasilje bila u vezi s Francom Štefanom Gadijem i da ga je obavestila o tome da ju je silovao "stariji čovek" s kojim je igrala u predstavi.

Podsetimo, u Tužilaštvu je izjavila da ju je, dok je radila sa Branislavom na predstavi "Dnevna zapovest" u Beogradskom dramskom pozorištu, Lečić odvezao kolima van Beograda i silovao. Naglasila je da ga je molila, plakala i govorila "ne", ali da se on o to oglušio.Branislav Lečić se oglašavao više puta, a kako je naveo u jednom od svojih oglašavanja, u petak će dati iskaz Višem javnom tužilaštvu. Negirao je Danijeline optužbe, navodeći da su "gnusna laž".

Autor: M.K.

#Danijela Štajnfeld