AKTUELNO

Maksimalnu podršku pruža svim ženama koje se odluče na to da javno istupe i prijave nasilnike.

Hrvatska glumica Jelena Veljača, inače istaknuta aktivistkinja za prava žena i zaštitu od nasilja, šokirana je pričom koleginice iz Srbije Danijele Štajnfeld, kojoj je pružila podršku nakon što je Danijela javno optužila Branislava Lečića da ju je silovao 2012. godine.

Foto: TV Pink Printscreen/Tanjug/Tara Radovanović, Printscreen YouTube/ Hold Me Right Film

Veeljača je najpre na svom profilu na Instagramu objavila Danijelinu fotografiju uz reči: “Ovako izgleda prava heroina. Hvala ti”, a potom je za hrvatske medije ispričala i šta misli o čitavom ovom slučaju s obzirom na to da je Branislav Lečić glumio u seriji “Pogrešan čovek”, čija je autorka upravo Veljača.

- Apsolutno podržavam svaku žrtvu nasilja koja odluči da progovori, kad god i kako god. Zgrožena sam kao deo glumačke zajednice činjenicom da neki pojedinci posebnu vrstu poverenja koja postoji među nama koji se bavimo ovim poslom koriste za zločine i zlostavljanje. Cela naša zajednica duboko je traumatizovana svim ispovestima koje isplivavaju nakon Milene, Danijele i #nisamtražila grupe - rekla je Jelena za Slobodnu Dalmaciju.

Foto: Instagram.com

Da sam znala za konkretan slučaj, svakako da bi moje producentske odluke bile drugačije. Moja iskustva s B.L. su trenutno sasvim nebitna. Bitno je Danijelino i bitna je Danijela. Njoj šaljem podršku i zagrljaj. To što je uradila je neopisivo teško i neopisivo hrabro. Na celom društvu, institucijama, ali i glumačkoj zajednici regiona je da joj pruži poverenje i podršku jer je to jedini način da se osnaže i druge žrtve, bile u glumačkom miljeu ili izvan njega - zaključila je glumica za pomenuti medij.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Autor: D.T.

#Branislav Lečić

#Danijela Štajnfeld

#Jelena Veljača