AKTUELNO

Njegove reči i dalje se prepričavaju...

Čuveni srpski glumac Vlasta Velisavljević preminuo je juče u 95. godini od posledica izazvanih koronavirusom. Od njega se i dalje opraštaju mnogobrojni obožavaoci i kolege, koji na društvenim mrežama dele njegove intervjue, snimke njegovih uloga i TV gostovanja, a jedno od njih posebno se pamti i prepričava.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vlasta je svojevremeno gostovao na Pinku, u emisiji "Magazin in" Sanje Marinković gde je otvorio dušu i pred kamerama priznao svoja najdublja osećanja. U jednom od segmenata emisije, koji će svakako ostati upamćen, intervjuisala ga je pevačica Marija Šerifović, takođe gošća pomenute emisije.

- Kako reagujete vi, Vlasto, kada dobijete kompliment? Je l' se uzbudite? Da li vambude milo, da li vas neka toplina oko srca obuzme... Tako nešto? Ili pak to odeu potpuno drugom smeru? - upitala ga je Marija.

Foto: TV Pink Printscreen

Nisam navikao na to uopšte jer sam patio uvek... Tri su ostavljale mene, ja sam ostavio jednu. Davno je to bilo, možda je rezultat i drukčiji, ali ja sam ovo upamtio, a one što se bacaju na zvuk automobilske trube, to ne računam - odgovorio je tada Vlasta, koji se potom poverio voditeljki Sanji Marinković.

- Vlasto, bila li je jedna jedina koju nikada niste mogli da imate?

- To je ova poslednja - priznao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ova što ste ostali 50 godina sa njom? Ceo život ste nju želeli?

- Da... Ne šalim se. Ne znate vi šta „olds pice“ zna da učini.

Sanja se oprostila od pokojnog glumca

Bila mi je velika čast i zadovoljstvo što sam imala priliku da sa jednim od najvećih glumaca svih vremena Vlastom Velisavljevićem razgovaram o ljubavi, sreći i tajnama uspeha - ovim rečima se voditeljka "Magazin in" oprostila od Vlaste.

Velisavljević je bio najstariji aktivni srpski glumac. Za svoji rad dobio je brojna priznanja. Bio je doživotni počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Odigrao je oko 350 uloga u pozorištu, na filmu i u serijama. Saradjivao je sa brojnim pozorišnim i filmskim rediteljima, glumio je u svim beogradskim pozorištima.

Video: TV Pink

Autor: D.T.

#Magazin In

#Marija Šerifović

#Sanja Marinković

#Vlasta Velisavljević