AKTUELNO

I mlađe kolege su ga obožavale!

Odlazak legendarnog glumca Vlaste Velisavljevića rastužio je mnoge u našoj zemlji. Od kolega preko poštovalaca lika i dela čuvenog Vlaste svi se opraštaju, a njegove kolege glumci su bili posebno emotivni.

- Mili naš Vlasta - napisala je Nina Janković na Instagramu.

Foto: E-Stock

- Vlasta - napisao je jednostavno Aleksandar Radojičić uz emotikone srca.

Foto: TV Pink Printscreen

- Dragi moj Vlastice, i dalje ću Savu prelaziti najčešće preko Mosta kralja Aleksandra i zamišljati šta se sve tu dešavalo, osim kad ostavim točak na Starom savskom mostu. Tada ću se smejati činjenici da su "ga Nemci sazidali za šest nedelja, a ovi ne mogu da ga ofarbaju šest meseci". Kroz Manjež ću uvek prolaziti kao kroz polje kukuruza odakle si gledao aprilsko bombardovanje.. A kad god nešto ne valja, setiću se kako ti ono kažeš.. Leto - zima, leto - zima, leto - zima i prođe! Jedva čekam da se opet zapričamo i zakasnimo na scenu. Zdravo, najmlađi moj - bio je veoma emotivan Bojan Perić.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

- Sunce  - stoji u objavi Ivana Mihailovića.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zbogom mladiću.... - podelila je Sloboda Mićalović na Instagramu.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Podsetimo, glumac Vlasta Velisavljević, koji se borio protiv korona virusa i nekoliko dana bio u indukovanoj komi, izgubio je bitku i preminuo je u 95. godini. Imali smo prilike da ga gledamo u čak 350 uloga u pozorištu i kraj malih ekrana.

Rođen je 28. jula 1926. godine u Beogradu. Na sceni je proveo više od 70 godina, a za to vreme ostvario je više od 350 uloga, zato ga mnogi smatraju srpskom glumačkom legendom. Za svoji rad dobio je brojna priznanja, a poslednje, i njemu najdraže, jeste to što je proglašen doživotnim počasnim članom Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pripadnik je prve generacije studenata glume u Beogradu. Sarađivao je sa brojnim pozorišnim, televizijskim i filmskim rediteljima, a njegove replike prepričavaju se među svim generacijama. Mlađi su ga zapamtili po ulozi babe Nate u filmu „Mala noćna muzika“, a ljubitelji pozorišta po tome što je više od 1600 puta sa kolegama na sceni JDP-a igrao predstavu „Buba u uhu“.

Autor: M.K.