AKTUELNO

Tvrdi da je pozvan u svojstvu građanina.

Poznati glumac i političar Branislav Lečić kaže da je dobio poziv od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da u petak da iskaz povodom optužbi Danijele Štajnfeld da ju je silovao. Lečić ističe da je pozvan u svojstvu „građanina, a ne optuženog“.

Foto: TV Pink Printscreen/Tanjug/Tara Radovanović, Printscreen YouTube/ Hold Me Right Film

- Naravno da ću se odazvati pozivu Tužilaštva. Ja sam u medijima već osuđen kao silovatelj, monstrum, nasilnik, predator, podlac, licemer… To je moglo svakome da se desi, da bude tako optužen, tako anatemisan, što pokazuje da mi nemamo pravnu državu, optužbe preko medija pokazuju da smo mi horda, a ne uređeno društvo, jer bi u suprotnom čekali stav državnih organa, pa onda izrekli presudu o nekome. Postavljam javnosti pitanje: da li i jedna i druga strana u ovom postupku imaju pravo da kažu svoju istinu pred pravosudnim organima, ili su mi mediji već zakazali javno streljanje, a ja samo treba da dođem u beloj košulji i da me javno streljaju - poručuje Branislav Lečić.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

On tvrdi da sa glumicom nikad nije imao „ni ljubavni odnos, ni seksualni, a pogotovo ne da je bilo silovanja“.

On je pozvao glumicu da objavi razgovor u celini. Podsetimo jedan od dokaza koji je dostavljen Tužilaštvu je i snimak razgovora koji je glumica snimila sa Lečićem nekoliko godina posle silovanja.

Glumica Danijela Štajnfeld dala je izjavu o silovanju u policiji u prisustvu zamenika javnog tužioca.Tvrdnje glumice Danijele Štajnfeld izazvale su burne reakcije u javnosti.

Autor: M.K.

#Branislav Lečić