AKTUELNO

Advokatica se oglasila nakon optužbi mlade glumice Danijele Stajnfeld da ju je stariji kolega Branislav Lečić silovao.

Poznata beogradska advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, komentarišući situaciju koja se zbiva oko glumaca Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića, kaže da kad je reč o bilo kom krivičnom delu, ono mora odmah da se prijavi nadležnim organima i istovremeno apeluje da se to ne radi preko društvenih mreža i medija, jer "nije dobro ni za okrivljene, ni za oštećene".

Foto: TV Pink Printscreen

- Postoje, takođe, sankcije i zbog neprijavljivanja krivičnog dela. Jer, postoji nešto što se zove odgovorni građanin. Ni žrtva, kao ni svedok, nemaju pravo da ćute ni tren, zbog potencijalnih drugih žrtava - kaže advokatica.

Ona podseća i da se protok vremena odvija nauštrb dokaza, koji treba da se obezbeđuju odmah i što pre, a postoje neki dokazi koji se protokom vremena ne mogu obezbediti ili njihov kvalitet, a samim tim i snaga, bivaju na mnogo nižem nivou.

Foto: TV Pink Printscreen/Tanjug/Tara Radovanović, Printscreen YouTube/ Hold Me Right Film

- A nikako nije dobro ni za pretpostavku nevinosti koja obavezuje sve i predstavlja ljudsko pravo i temelj pravne države - zaključuje Zora Dobričanin Nikodinović.

Danijela Štajnfeld je pre nekoliko meseci zapanjila srpsku javnost kada je otkrila da ju je "silovao moćnik iz filmske industrije", kojem je tek sada otkrila ime.

Foto: Facebook.com/Danijela Štajnfeld

Glumica je krajem prošle nedelje doputovala iz Njujorka i dala izjavu tužilaštvu, a za silovanje optužila kolegu Branislava Lečića.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko je žrtva pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36. Ukoliko ste žrtva seksualnog zlostavljanja ili znate nekog ko jeste, javite se na SOS telefon Autonomnog ženskog centra 0800-100-007

#Branislav Lečić

#Danijela Štajnfeld

#Zora Dobričanin Nikodinović