AKTUELNO

Ovo je priča velike regionalne muzičke zvezde!

Čuveni kantautor Dino Merlin ima dvoje dece, ćerku Naidu i sina Hamzu, a oboje retko kad viđamo u javnosti. Danas je zvezda, porodicu čuva od svetla reflektora, a malo ko zna kako se Merlin zapravo latio mikrofona.

Ovaj danas slavni pevač nije imao podršku roditelja i okoline u nameri da se bavi pisanjem, komponovanjem i pevanjem, tako da je za njega snimanje prve ploče bio san o kojem je dugo maštao. Radio je teške fizičke poslove gde god je trebalo, a u fabriku ležajeva, gde se sklapao legendarni “golf 1”, odlazio je u treću smenu. Zahvaljujući svojoj upornosti i trudu, uspeo je da sakupi nešto novca za snimanje pesama, ukupno pet. Međutim, to nije bilo dovoljno za ceo album, a i diskografska kuća u njemu nije videla potencijal pa je saradnja propala.

Foto: TV Pink Printscreen

Bio je na korak da odustane od svog cilja. Sve dok ga jednom prilikom u studiju u „Skenderiji“ nije čuo producent Murafid Brkić, suprug Hanke Paldum.

Oduševljen njegovim talentom, odmah ga je pozvao u svoju kuću, rekao Hanki da im donese rakiju i Dinu saopštio da će njegov prvi CD štampati u tiražu od 50.000 primeraka. Jednom prilikom Merlin je govorio o tome, ali nije znao odgovor na pitanje šta bi bilo da nije sreo Murafida te sudbonosne noći.

Foto: Printscreen YouTube/cineman20000

- Ko zna... Možda bih nastavio da radim u fabrici ležajeva. Sigurno ne bih, budući da je reč o još jednoj u nizu fabrika uništenih nemarom vlasti i države. Ne razmišljam previše o tome, ali ne zato što je moj život pre muzike period koji želim da zaboravim. I u mom, kao i u vašem životu, postoje trenuci koji su manje dragi za koje bismo voleli da je naše životno iskustvo siromašnije, ali ne bih ih menjao ili zaboravio jer svaki taj tren učinio me je onakvim kakav sam danas - rekao je proslavljeni pevač.

Autor: M.K.

#Dino Merlin