AKTUELNO

U sinoćnjoj pucnjavi koja se dogodila na Alipašinom Polju, ranjena je jedna osoba.

Oko 19.30 sati na lokalitetu Alipašino Polje, područje općine Novi Grad Sarajevo, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane NN osobe te je tom prilikom jedna osoba povređena i nalazi se na ukazivanju lekarske pomoći. Policija radi na identifikaciji i pronalasku osobe koja je upotrebila oružje i udaljila se sa mesta događaja. To je sve što možemo reći u ovom trenutku - rekao je za "Oslobođenje" Mirza Hadžiabdić, službenik Ureda za odnose s javnošću MUP-a KS.

Foto: Instagram.com/bubacorelli

Nezvanično, mediji navode da je ranjen Renato Mikac, brat bosanskohercegovačkog repera Amara Hodžića, poznatijeg pod pseudonimom Buba Koreli.

Motivi zbog kojih je došlo do pucnjave za sada nisu poznati.

Inače, Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Koreli, uhapšen je 16. februara nakon pucnjave u sarajevskom naselju Stup, prenose bosanski mediji.

Foto: Instagram.com/bubacorelli

Hapšenje se dogodilo u 22.55, dve osobe su uhapšene - rekao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Koreli je uhapšen u ulici Ljubljanska u vozilu. Tom prilikom pretreseno je i njegovo vozilo. Tereti se za izazivanje opšte opasnosti, nošenje oružja i nanošenje teških telesnih povreda.

Iz MUP-a KS je potvrđeno da osobe koje su zadobile povrede nisu ranjene iz vatrenog oružja, već se radi o povredama zadobivenim u tuči. Podsećamo da se incident dogodio oko 16.30 i da su policajci zatekli dve povređene osobe.

BONUS VIDEO: Pogledajte video pucnjave na Bubu Corellija i njegovog rođaka!