AKTUELNO

Velika tuga!

Na Novom groblju u Beogradu mnogobrojni prijatelji i poštovaoci rada Dragoljuba Đuričića, čuvenog bubnjara, danas su se oprostili od njega. On je danas ispraćen na kremaciju, nakon što je pre tri dana izgubio bitku sa opakim koronavirusom.

Foto: Pink.rs/M Mijatović, Tanjug/Sava Radovanović

Iako je porodica zamolila da ne bude prevelikog okupljanja, oni koji su ga voleli nisu mogli da ne dođu i oproste se od njega. Od poznatih tu su se našli glumac Tihomir Stanić, članovi JU grupe, Niggor, Firči, Milan iz grupe "Neverne bebe", Rambo Amadeus i drugi.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Među okupljenima bio je i sin legendarnog bubnjara, Andrija. Dragoljub nikada nije skrivao koliko je ponosan na svog naslednika.

- Dragi tata, od malena sam znao koliko je moj otac voleo muziku, sa kojim velikim muzičarima je svirao i družio se, koliko je voleo ljude, rodnu Crnu Goru, crtanje i sport. Koliko je voleo život. U ova četiri dana sam saznao koliko koliko je ljudi njega volelo i cenilo. Zapamtiću ljubav, strast i energiju sa kojom je voleo i stvarao ritam i muziku. Bio je nesebičan da svoju veštinu i znanje prenese i mlađim generacijama, da pomogne ljudima u nevolji, ali i njegovu hrabrost i borbenost za društvene vrednosti koje je voleo. Hvala osoblju bolnice "Dragiša Mišović" koji su se borili za njegov život do poslednjeg trenutka, hvala udruženju muzičara, svim prijateljima i kolegama koji su mu se javili i svim ljudima koji su ga voleli i poštovali - rekao je Dragoljubov sin i dodao:

- Tata moj zauvek ćemo te voleti. Ti i ja ćemo se sresti jednog dana. Do tad ćemo gledati naš Partizan. Tvoj ritam će zauvek odzvanjati svetom. Putuj miran jer tvoj život je značio. Slava ti.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Autor: M.M./N.V.