AKTUELNO

Prelepo!

Pevač Sloba Vasić i njegova supruga Lela juče su postali roditelji, kada je na svet došla njihova ćerka. Iako se Sloba odmah oglasio na društvenim mrežama i obavestio sve da je njegova naslednica rođena, nije otkrio njeno ime.

Foto: Instagram.com/slobavasic_official

To je učinila njegova supruga Lela, koja je otkrila da se njihova naslednica zove Marija.

- Anđele mamin, ovo je naš prvi susret. Namučile smo se obe da srećno dođeš na ovaj svet i isplatilo se! Iako je bilo mnogo teških trenutaka, kada sam te uzela u naručje shvatila sam napokon kako izgleda moj svet! Bio je prazan bez tebe, neispunjen! Jedva čekam svaki momenat sa tobom, svaki dodir, svaku suzu, svaki smeh... Snago moja!!! Tata tvoj i ja od danas živimo za tebe! Posebno želim da se zahvalim svojoj jedinoj ljubavi koji je svaki tren bio uz mene, i kad me niko ne bi mogao trpeti, koji je sve zajedno sa mnom izgurao i bio uz mene do zadnje moje kontrakcije, kada nisam mogla ni samu sebe da vidim... Hvala ti što si mi podario život i moj uzdah za koji od danas živim!!! Dobro nam došla, naša Marija! - napisala je Slobina supruga.

U pogledu tačnog značenja imena Marija postoje različita tumačenja, ali se pretpostavlja da tačan prevod zavisi i od jezika u kome je ovo ime prvi put pomenuto, te tako u hebrejskom jeziku ime Marija u bukvalnom prevodu znači "gorko more" ili "gorčina mora", "morska kapljica". U egipatskom jeziku, ime je izvedeno od reči "myr", a znači – "ona koja je voljena", "žena koju Bog voli", "čistota", "duboka ljubav".

U brojnim drugim tumačenjima, ime Marija se prevodi kao "žena koja je preuzvišena, vrla i milostiva", "blagorodna", "Bogu mila", "svetlost i sjaj", "bezgrešna", "milosna", "gospodarica i vladarka", "ljubav", "dobrota", "plemenitost", "nevinost" ili "čistota".

Autor: N.V.