AKTUELNO

Ušao je uspešno u drugu polovinu izazova.

Kada je u decembru mesecu Željko Mitrović objavio da će sa svojim bendom MONX za 30 nedelja snimiti 30 pesama i objaviti 30 videa, mnogi su bili sumnjičavi. Danas, Željko Mitrović sa svojom mladom ekipom objavio je najnoviju numeru “Vraćam se kući” – 16. po redu. Samim tim, ušao je uspešno u drugu polovinu ovog neobičnog izazova. “Vraćam se kući” svakako je zakucala Mitrovića i ekipu na čvrstu vodeću poziciju kada je ovaj žanr u pitanju, ali i videi koji mogu da pariraju svetskim ostvarenjima. Najuticajniji čovek u domaćim medijima, Željko Mitrović, uneo je pometnju među publikom i muzičarima u regionu. I to mu nije prvi put.

Đorđe Miljenović – Skaj Vikler i Isidora Mitić sada već vokalno uigrano - zajedničkim snagama odgovaraju na zadatak koji su im Mitrovićev bas i Mićin bubanj postavili. Energija koja vlada celokupnom numerom je preočigledna. Sem što numera “Vraćam se kući” uvodi u uspešnu drugu polovinu muzičkog izazova, garantuje dobru zabavu, ali i neizostavni muzički kvalitet. Specifična razigranost kroz celokupnu pesmu poseban je pečat koji bend MONX sa sobom nosi.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Svakog utorka publika u regionu sa nestrpljenjem očekuje novu numeru, i sa njom dolazi pitanje da li je kadra da nadmaši predhodne. Iako je odgovor svaki put potvrdan, to Željku Mitroviću i MONX-ima nije presudno. Višemilionski pregledi sada već spontano dolaze sami po sebi, a glavna stvar ovoj nesvakidašnjoj skupini vrsnih muzičara je prvenstveno dobra zabava, ali i želja da se publici pruži nešto drugačije, nešto što ima taj organski kvalitet. Kvalitet nečega što je opipljivo i stvarno. Nešto što je potpuno vanvremenski.

Do sada smo mogli da primetimo razne uticaje drugih muzičkih velikana na Mitrovićev bend. Što je negde i normalno, jer inspiracija svakako uvek dolazi iz kvaliteta. Veliki uvek prepoznaju velike. Zato već ne treba da nas čudi kada bend MONX bude inspirisao mlađe bendove. Kada Mitrovićev bend bude simbol za nezaustavljivu kreativnu energiju koja praši toliko da više nema nazad. 

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Svi mi želimo da se vratimo kući. Svima nam je potrebno mesto koje zovemo dom. A MONX ekipa nudi mesto gde fank i rok pokret imaju sigurnu kuću, koju štite dobar bas i glas. Kroz sve oluje.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Autor: S.P.

#Isidora Mitić

#Izazov

#Mića Kovačević

#Rok

#Vraćam se kući

#nova pesma

#novi spot

#Đorđe Miljenović Skaj Wikler

#Željko Mitrović