AKTUELNO

Taj 16. mart 2010. nikad neće zaboraviti.

Na današnji dan pre 11 godina čitav Balkan potresla je užasna vest - pevačicu Kseniju Pajčin usmrtio je njen dečko Filip Kapisoda, a potom sebi oduzeo život. Oboje su bili mladi i uspešni i niko nije mogao da shvati zbog čega se to dogodilo.

Foto: Pink.rs/Promo

Jedna od Ksenijih komšinica koja je dobro poznavala tada je rekla da je nekoliko puta pitala zašto se ne udaje. Odgovarala bi pitanjem: „Za koga?“ „Pa, imaš dečka“, rekla bih joj, ali bi odgovorila: „Mi se zabavljamo, on još nije za brak, svađamo se, rastajemo, mirimo...“

- Nisam čula svađu, samo iza četiri posle podne dva puta „tup“. Nisam slutila da su to pucnji... Tek kada sam čula za tragediju, povezala sam zvuk s pucnjima”, rekla je tada Ksenijina komšinica iz zgrade.

Foto: Tv Pink

Neki od stanara sećaju se Ksenije kao devojke vedrog duha, pune života. Kao tinejdžerka je pravila urnebesne žurke, dolazila je policija... Od kada je bila sa Filipom, pričali su komšije, često su iz stana Pajčinove slušali vrisku i svađu.

- Ksenijin glas je odzvanjao „volim te“, pa „ne volim te“, „hoću da te ostavim“. Ali, bez obzira na svađe, ništa nije ukazivalo na tragediju. Dešavalo se da se posvađaju, sve dreči, a oni posle nekoliko minuta izađu iz zgrade zagrljeni i šetaju njenog psa”, pričala jedna od komšinica, dodajući da ni poslednji incidenti nisu ukazivali na tragičan kraj ljubavi.

- Znam da je i poslednjih dana bilo svađa, a da je nekoliko dana pre tragedije Filip uporno zvonio na interfon. Nije htela da ga pusti u zgradu. Filip je udarao i šutirao u vrata... Ne znam da li je neko od komšija ulazio ili izlazio, pa je iskoristio priliku da uđe u zgradu. Dolazila je i policijska patrola, neko od komšija ih je pozvao da smiri situaciju”, rekla je tada komšinica Ksenije Pajčin.

Foto: E-Stock/Milan Lučić

Autor: D.T.

#Filip Kapisoda

#Ksenija Pajčin