AKTUELNO

Nova objava Novaka Đokovića rastužila je njegove mnogobrojne fanove širom planete.

Proslavljeni teniski as Novak Đoković nikada nije zaboravio na svoje početke i ljude koji su prepoznali njegov talenat i pomogli mu da danas bude najuspešniji srpski teniser svih vremena i jedan od najboljih na svetu. Među njima jeste i pokojna Jelena Genčić zahvaljujući kojoj je Novak zavoleo tenis.

Foto: Tanjug

Danas se navršava četiri godine od smrti Novakovog teniskog trenera, zbog čega je teniser rešio da se oglasi na Instagramu i svima stavi do znanja koliko mu njena podrška i saveti i danas znače.

Pre četiri godine na ovaj dan preminula je Jelena Genčić, ali njen duh je uvek prisutan. Njena mudrost i dalje odzvanja u mojoj glavi i zahvalan sam joj beskrajno na svemu što je uradila za mene i moju familiju. Volim te, Jeco - napisao je Novak na Instagramu.

Ovako se oprostio od nje

Budući da je 2013. godine bio sprečen da prisustvuje komemoraciji Jelene Genčić u Teniskom savezu Srbije, Đoković je poslao emotivno pismo iz Pariza kojim je dirnuo sve.

Foto: Tanjug AP

- U životu si me pripremala za mnoge situacije, za pobede, za trijumfe, za naše trofeje, ali za naš rastanak potpuno sam nespreman. Opraštam se od tebe beskrajno tužan što ne mogu da te ispratim. Hvala ti na strpljenju, na ogromnoj ljubavi. Hvala ti na svakodnevnoj podršci, na savetima koje pamtim, na toplim rečima koje su uvek nosile neku vanrednu poruku. Znaš, da sam ih sve upamtio i da se tvojih pravila uvek držim. Bila si dobri anđeo. I kad si me trenirala i kasnije - gde god da sam bio osećao sam tvoju podršku. Iskrenu. Snaznu. Bezrezervnu. Ostavila si neizbrisiv trag u našem tenisu. Dužni smo ti svi koji smo danas sa reketom u ruci. Obećavam ti da ću se potruditi da tvoje ime prenesem na buduće generacije i da tvoj duh vecno bude prisutan na teniskim terenima - rekao je Novak tada, između ostalog.

D. T.

#Jelena Genčić

#Novak Đoković

#Smrt

#Tenis

#Teniser

'