AKTUELNO

Preminuo je od posledica koronavirusa, a po ovome ćemo ga pamtiti.

Dragoljub Đuričić je bio jedan od najpoznatijih Crnogoraca koji živi i radi u Beogradu. Uvršten je među 30 najboljih bubnjara na svetu, a radio je sa svim velikim zvezdama poput Čole, Balaševića i Brege. Ipak, u životu je isticao da je najponosniji na titulu oca.

Foto: Facebook.com/Dragoljub Djuricic

On ima dva sina, Milana kojeg je dobio kao mlađi punoletnik i Andriju kojeg ima iz vanbračne veze sa rediteljkom Alisom Stojanović. Interesantno je i to da je rođen na Cetinju i to u snegu dubokom četiri metara - a ne u porodilištu. Bio je vezan za majku i kaže da je ona bila njegova učiteljica.

- Majka mi je, kad je umirala, skinula kamen sa srca jer mi je rekla: "Srećna sam što me nisi slušao jer da jesi bio bi isti kao ja. Ovako si me nadvisio" . Odala mi je najveće priznanje u životu iako sam njen jedini učenik koji nije završio fakultet. Mama je bila moja učiteljica - ispričao je pre nekoliko godina Đuričić.

Foto: Wikipedia.org/Medija Centar Beograd/BokicaK

Koliko je Dragoljub Đuričić vezan za muziku govori i jedna njegova izjava:

- Muzika je bazirana na ritmu, a život se zasniva na njemu. Ako srce ne otkuca tri puta u ritmu, četvrti put neće ni otkucati - govorio je poznati bubnjar.

O njegovoj izvođačkoj muzičkoj veštini najbolje govori članak koji se pojavio u britanskom listu "The Independent". Iako je moćan i vrstan rock bubnjar, Dragoljub Đuričić se specijalizovao u sviranju nepravilnih ritmova na bubnjevima što na neki način podseća na Edwarda Vesala.

Autor: N.V.