AKTUELNO

On joj je bio omiljeni praunuk?

Kraljica majka, odnosno majka kraljice Elizabete druge, je svojim praunucima Vilijamu i Hariju ostavila nasledstvo. Međutim, ona ga nije raspodelila ravnomerno. Kako se navodi, Hariju je namenila više novca, a mnogi spekulišu da je to zato što joj je bio omiljeni praunuk. Međutim, razlog je potpuno drugačiji.

Foto: Tanjug AP/Paul Grover

Kako navodi BBC, više novca pripada mlađem bratu jer će princ Vilijam imati mnogo više financijske koristi kada postane kralj. Naime, Vilijam će imati više koristi nego Hari već u trenutku kada njihov otac princ Čarls preuzme ulogu koju trenutno obavlja njegova majka. Kada Čarls zasedne na kraljevski prestolo, Vilijam će od njega preuzeti privatnu imovinu, što vredi daleko više od onoga što im je ostavila prabaka.

Prema izvorima iz britanskih medija, princ Čarls na nekretninama vojvodstva godišnje zaradi oko 20 miliona funti, a čak i to bogatstvo je zanemarivo u odnosu na ono što princa Vilijama očekuje kad postane kralj.

Foto: Tanjug AP/Dominic Lipinski

Dakle, prabakin novac se zapravo može shvatiti kao uteha za Harija, kojem budućnost, a sada pogotovo, ne nosi finansijsku dobit kao njegovom bratu.

Autor: N.V.