AKTUELNO

Ovo će vas oduševiti.

Glumac Miloš Biković podelio je na svom Instagram profilu fotografiju iz šume, a onda se obratio svojim pratiocima i podsetio ih koliko je bitno praštati. A kao insipiracija za tekst koji je napisao poslužila mu je nedelja praštanja, koja prethodi velikom postu.

Foto: Instagram.com/bikovic

- Danas je nedelja praštanja. Dan koji prethodi velikom postu. Praštati... kakav revolucionarni postupak. Eto, mi znamo da nema ničeg savršenog. Nema savršenih prijatelja, odnosa, partnera, nema savršenih porodica... I koliko god da se trudimo, da li po svojoj slabosti ili zbog nerazumevanja (samih sebe ili međusobnog) mi povređujemo, obmanjujemo, izneveravamo, izdajemo... I kako je dobro što se na svetu rodilo Praštanje.

- Praštanje nam daje mogućnost da počnemo sve iz početka. Znajući naše nesavršenosti i učitavajući buduće greške. Svesno se odlučujemo na to da skupimo snagu i oprostimo uvrede, zavist, zlobu, laž... znajući da to najverovatnije nije poslednji put, ali ipak opraštamo i trpimo... samo tim trpljenjem, zaslužujemo da i nama oproste. I ovde i tamo. Eto zašto čovek ne može da spasi svoju dušu sam. Spasenje dolazi samo kad smo zajedno - napisao je Miloš Biković uz fotografiju na svom Instagram profilu.

Autor: N.V.