AKTUELNO

Boris će biti sahranjen danas u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini nakon duge i teške bolesti, a u njegovu čast održana je komemoracija u Narodnom pozorištu, gde su se okupili brojni prijatelji, kolege i članovi porodice. Boris će biti sahranjen danas u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a opelo kioje je zakazano za 14:30 časova je počelo.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Kolege i prijatelji glumačke legende pristižu na Novo groblje kako bi mu uputili poslednji pozdrav, a među prvima su stigli: Voja Brajović, Branislav Zeremski, Svetozar Cvetković, Nela Mihajlović, Nebojša Dugalić, Brankica Sebastijanović, Lepomir Ivković...

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd.Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gde je poslednjih godina bio prvak drame.Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.Simpatije najšire televizijske publike stekao je još krajem osamdesetih godina kao Aleksandar „Guza" Popadić u seriji „Bolji život".Dobitnik je više priznanja za rad, među kojima su Nagrada grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo 2009. godine, nagrada „Raša Plaović", godišnje nagrade Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta i nagrada Filmskih susreta u Nišu.Glumio je i u popularnim TV serija „Vratiće se rode", filmovima „Bal na vodi", „Špadijer jedan život", „Gore-dole", „Montevideo, Bog te video".Film Tajvanska kanasta iz 1985. godine, Gorana Markovića, po mnogima je obeležio filmsku karijeru Borisa Komnenića - tumači lik četrdesetogodišnjeg nezaposlenog arhitekte, koji pored supruge, ima i mladu devojku Vanju.

Boris Komnenić je posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Autor: M.K.

#Boris Komnenić