AKTUELNO

Veoma ga je cenila.

Komemoracija glumcu Borisu Komneniću održava se u Narodnom pozorištu, gde su se okupile brojne kolege i prijatelji, kao i članovi porodice, a veliku pažnju privukla je njegova ćerka Nike.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Glumica Svetlana Ceca Bojković poslala je pismo koje je pročitano na njegovoj komemoraciji.

- Izuzetna, posebna ličnost. Naš dragi kolega Boris Komnenić nije više među nama. Voljen, poštovan od svih nas kao sjajan glumac, dragoceni partner i potpuno svoj. Moj sin u "Boljem životu", sin u predstavi "Konak" u kojoj je igrao Obrenovića, moj muž u predstavi "Anfisa". Njegova duhovitost, specifičan šarm, britka inteligencija, široko obrazovanje i njegovo drugastvo zauvek će mi nedostajati. Sve se to sada seli u sećanje. S ljubavlju, Svetlana Bojković.

Rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd.Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gde je poslednjih godina bio prvak drame.Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.Simpatije najšire televizijske publike stekao je još krajem osamdesetih godina kao Aleksandar „Guza" Popadić u seriji „Bolji život".Dobitnik je više priznanja za rad, među kojima su Nagrada grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo 2009. godine, nagrada „Raša Plaović", godišnje nagrade Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta i nagrada Filmskih susreta u Nišu.Glumio je i u popularnim TV serija „Vratiće se rode", filmovima „Bal na vodi", „Špadijer jedan život", „Gore-dole", „Montevideo, Bog te video".Film Tajvanska kanasta iz 1985. godine, Gorana Markovića, po mnogima je obeležio filmsku karijeru Borisa Komnenića - tumači lik četrdesetogodišnjeg nezaposlenog arhitekte, koji pored supruge, ima i mladu devojku Vanju.

Boris Komnenić je posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Autor: N. V. ; M.K.

#Ceca Bojković