AKTUELNO

Tuga i bol!

Danas se održava komemoracija Borisu Komneniću na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Irena Vujić, upravnica Narodnog pozorišta održala je emotivni govor posvećen Borisu.

Sa bolom u glasu oprostila se na emotivan način.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

- Danas je divan dan, sunčan i blistav kada na put kreće izuzetni glumac Boris Komnenić. Možemo samo govoriti o fantastičnoj kompoziji slike koje liče na slike baroknih majstora. I mi i dalje istražujemo Mikelanđela, da, danas je dan da se krene na put. Na put kreće mlad, lep, neobičan, izuzetan, veoma pošten, veoma iskren, nikad zadovoljan gospodin glumac Boris Komnenić. Upoznala sam ga još na Fakultetu dramskih umetnosti, gledala sam u njega u čudu. Bili su izvajani glumci, zainteresovani za svaku vrstu umetnosti. Pratila sam ih po hodnicima, gledala sam Borisa koji je voleo tišinu. Zato što reči negde istinu prikrivaju. Voleo je književnost, slikarstvo, vajarstvo, pun ljubavi, njegovo lično ja je bilo posebno. Danas je divan dan, danas na svoj put kreće blistavi gospodin glumac Boris Komnenić. Želimo mu sreću, svetlost, a tamo ga čekaju drage kolege gospodin Ejdus, Nikolić. Toliko umetnici. Šire ruke. Neka mu bude srećan i lak put - rekla je Ivana.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd.Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gde je poslednjih godina bio prvak drame.Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.Simpatije najšire televizijske publike stekao je još krajem osamdesetih godina kao Aleksandar „Guza" Popadić u seriji „Bolji život".Dobitnik je više priznanja za rad, među kojima su Nagrada grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo 2009. godine, nagrada „Raša Plaović", godišnje nagrade Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta i nagrada Filmskih susreta u Nišu.Glumio je i u popularnim TV serija „Vratiće se rode", filmovima „Bal na vodi", „Špadijer jedan život", „Gore-dole", „Montevideo, Bog te video".Film Tajvanska kanasta iz 1985. godine, Gorana Markovića, po mnogima je obeležio filmsku karijeru Borisa Komnenića - tumači lik četrdesetogodišnjeg nezaposlenog arhitekte, koji pored supruge, ima i mladu devojku Vanju.

Autor: N. V. ; M.K.

#Boris Komnenić