AKTUELNO

Neutešna!

Danas se u Narodnom pozorištu održava komemoracija slavnom glumcu Borisu Komneniću, koji je preminuo 7. marta nakon teške bolesti.

Na komemoraciji su se pojavili brojni glumci, Komnenićeve kolege, a veliku pažnju izazvao je dolazak njegove ćerke Nike, koju je dobio sa Rene Penanen.

Foto: Pink.rs, E-Stock

Nike je bila sva u crnini i nije prestajala da plače, dok su joj prisutni prilazili i izjavljivali saučešće, a ovo ona se do sada nikada nije pojavljivala u javnosti, te je malo ko znao kako izgleda.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Inače, zbog građanskog rata u Jugoslaviji glumac je godinama bio razdvojen od svoje naslednice koja je ratne godine provela u Hrvatskoj. Kada se situacija stabilizovala, mogao je ponovo da preuzme ulogu oca onako kako je oduvek želeo.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd.Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gde je poslednjih godina bio prvak drame.Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.Simpatije najšire televizijske publike stekao je još krajem osamdesetih godina kao Aleksandar „Guza" Popadić u seriji „Bolji život".Dobitnik je više priznanja za rad, među kojima su Nagrada grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo 2009. godine, nagrada „Raša Plaović", godišnje nagrade Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta i nagrada Filmskih susreta u Nišu.Glumio je i u popularnim TV serija „Vratiće se rode", filmovima „Bal na vodi", „Špadijer jedan život", „Gore-dole", „Montevideo, Bog te video".Film Tajvanska kanasta iz 1985. godine, Gorana Markovića, po mnogima je obeležio filmsku karijeru Borisa Komnenića - tumači lik četrdesetogodišnjeg nezaposlenog arhitekte, koji pored supruge, ima i mladu devojku Vanju.

Boris Komnenić je posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Autor: N. V. ; M.K.

#Boris Komnenić