AKTUELNO

Mnogi ih osuđuju da su izneli optužbe koje ne mogu da potkrepe dokazima, te da će se u narednim godinama pokajati što su dali ovaj intervju.

Protekle noći na jednoj američkoj televiziji emitovan je intervju bivših članova kraljevske porodice - Megan Markl i Harija. Njih dvoje su dali intervju legendarnoj Opri Vinfri u kom su otkrili mnoge stvari koje su se, kako oni navode, dešavale iza zatvorenih vrata.

Foto: Tanjug AP/Joe Pugliese/Harpo Productions via AP

Među temama o kojima su razgovarali bilo je to da je Megan razmišljala o samoubistvu, te da su osetili rasizam od porodice i tako dalje. Dok mediji budno iščekuju da li će se kojim slučajem Bakingemska palata oglasiti povodom intervjua Harija i Megan, ekspert za kraljevsku porodicu Robert Džobson oštro je kritikovao par, ocenjujući da je ovo bilo "sebično" od njihove strane.

- Ovo je bio performans od početka do kraja. Oboje su izneli ozbiljne optužbe, znajući da monarhija ne može da uzvrati. Intervju nije ispoštovao kraljicu. Napali su instituciju krune. Ovo nije šoubiznis, ovo je grozna uvreda na račun Britanaca. Bacili u veliku granatu na kraljevsku porodicu i monarhiju. Optužili su kraljevsku porodicu da su rasisti, bez da otkriju ko je to rekao. To je kukavičluk. Ne možete tek tako da klevetate. Kažu da su i mediji rasisti. Gde su vam dokazi - kazao je Džobson, a prenosi "Daily Mail".

Foto: Tanjug AP/Joe Pugliese/Harpo Productions

- Toliko toga što je (Megan) rekla je zapanjujuće i nisam siguran da sam joj poverovao. Rekli su da im dužnosti ne znače ništa i istakli da nisu mogli da odu, te da su kojim slučajem imali taj izbor, učinili bi to. Kraljica je posvećena službi naciji. Ovo je preterivanje. (Hari) je rekao da su bili zarobljeni i faktički istakao da princ Čarl ne želi da bude kralj. To je jednostavno pogrešno. Ne možete da kažete tako nešto. Jedini pobednik je Opra Vinfri - zaključio je on.

Još jedan od eksperata koji se bavi praćenjem kraljevske porodice, Rasel Majers, kazao je povodom intervjua da je to bilo nešto najzanimljivije što je video na televiziji i dodao kako je neverovatan broj šokantnih tvrdnji.

- Megan je bila mlada i ranjiva žena i to što je ona rekla je bilo stresno, tako da postoje pitanja na koja bi trebalo da se da odgovor... Kada kraljica (Elizabeta II) pročita šta su rekli, biće potpuno šokirana. Kritikovali su bukvalno svakog člana kraljevske porodice - kazao je Majers.

Foto: Tanjug AP/Joe Pugliese/Harpo Productions

Anđela Levin, koja prati dešavanja u Bakingemskoj palati, kazala je da je intervju bio "prilično zapanjujuć".

- Megan je pričala da se stiče utisak kao da je bila u zatvoru, to je njena narativa. Kazala je da niko nije bio tu za nju, ali je Hari bio na njenoj strani. Njoj je dodeljen jedan od najbližih saradnika kraljice, teško da niko nije bio tu za nju... Rekla je da je bila besna što su ostali bez obezbeđenja, ali su bili van zemlje - navodi Levin.

- Užasavajuće je čuti kako kaže da je razmišljala o samoubistvu i da je tražila pomoć. Princ Hari je tražio pomoć pošto mu je majka umrla. Teško je poverovati da Hari nije pomogao. To je katastrofalno reći. Sigurna sam da će u narednim godinama Hari zažaliti što je uradio ovaj intervju. Nemaju nikakvu emotivnu inteligenciju. (Bakingemska) palata će se minimalno oglasiti - zaključila je ona.

OPRA JE JEDINI POBEDNIK

Kako navode stručnjaci, ali i mnogi gledaoci, jedini pobednik ovog intervjua biće Opra Vinfri. Razlog tome je to što će od ovog intervjua ona inkasirati milione dolara, a prema navodima Vol strit žurnal magazina za 30 sekundi reklama ona je naplatila neverovatnih 325.000 dolara, što bi značilo da će zaraditi između 7 i 9 miliona dolara. Ono što je zanimljivo jeste to da je međunarodna prava za ovaj razgovor sa Hari i Megan Opra uspela da zadrži, te će mnoge TV kuće širom planete intervju emitovati dan nakon CBS-ove premijere. To će sve doprineti "kasi" najpoznatije voditeljke jer će novac danima stizati na njen račun od ostalih emitera. Pravo na prikazivanje intervjua otkupile su televizije cele Afrike koja broji 52 zemlje, te preostalih 17 zemalja među kojima je i Hrvatska, jedina sa Balkana.

Autor: N.V.