AKTUELNO

Žele da mu još jednom na emotivan način odaju počast i oproste se od njega.

„Noć kad je Đole preplivao Dunav“ biće organizovana sutra uveče od 19 sati, na Keju uz Dunav, čime će se Novosađani oprostiti od svog sugrađanina, pesnika i kantautora Đorđa Balaševića, objavljeno je danas u više medija i na društvenim mrežama.

- Novosađani će se od Đorđa Balaševića, ambasadora Novog Sada i ambasadora Vojvodine, oprostiti u ponedeljak, 22. februara, u 19 časova, kraj Dunava, na Keju žrtava racije - navodi se u saopštenju za javnost.

Foto: Pink.rs

Dodaje se da će oproštaj biti simboličan, „uz lampione koji će se vinuti u nebo, ruzmarin, Đoletove pesme i hor opere Srpskog narodnog pozorišta“.

Organizatori neformalnog skupa pozvali su građane da poštuju epidemiološke mere.

- Dođite da ga zajedno ispratimo, dostojanstveno, kako dolikuje. Da mu još jednom kažemo – Hvala ti, maestro, za sve. Pamtiće te tvoj Novi Sad - dodaje se u saopštenju.

Foto: Beta

Balašević je umro u petak u Kliničkom centru Vojvodine, u 68. godini, usled komplikacija izazvanih infekcijom korona virusom.Sahranjen je danas, u krugu porodice i prijatelja, u porodičnoj grobnici u Novom Sadu.U Novom Sadu danas je proglašen Dan žalosti.Građani širom nekadašnje Jugoslavije neprestano, od trenutka njegove smrti, odaju počast u mnogim gradovima nekadašnje zajedničke države.

Autor: M.K.

#Đorđe Balašević