AKTUELNO

Ovo je dokaz koliko su ga voleli i poštovali u njegovom rodnom gradu.

Muzička legenda Đorđe Balašević napustio nas je juče u 67. godini. Balaševićeva smrt rastužila je i potresla, kako njegove najbliže, porodicu i prijatelje, tako i kolege i sve one koji su ga voleli i poštovali.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U prilog tome koliko je bio voljen i cenjen, posebno u svom rodnom Novom Sadu, govori i činjenica da se od sinoć na trgu u ovom gradu neprestano smenjuje veliki broj ljudi, kako bi mu odali počast.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na stotine ljudi okupilo se u samom centru Novog Sada kako bi pokojnoj muzičkoj legendi zapalili sveću, a svuda su ruže i plišane igračke, koje su mu inače često poklanjali i na koncertima.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Posebnu pažnju privukla je crno-bela footgrafija iz Đoletove mladosti, na kojoj je ispisana poruka: ''Tvoj Novi Sad'' i nacrtano slomljeno srce. Ovaj prizor mnoge je rasplakao.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Podsetimo, Balašević je tri dana pre njegove smrti hitno primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Lekari su preduzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Juče popodne mu se stanje dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema. Lekari su, kako se saznaje, dva i po sata pokušavali da ga vrate u život. Nažalost, bezuspešno.

Prema nezvaničnim saznanjima, ''Panonski mornar'' biće ispraćen na večni počinak u ponedeljak u rodnom Novom Sadu.

Autor: M.K.

#Đorđe Balašević