AKTUELNO

Nije joj bilo lako...

Pevačica Snežana Mišković poznatija kao Viktorija, poznata je po uspešnoj karijeri ali i teškom životu.

Karijeru je započela u Askama, a zatim je vodila sastav po imenu Viktorija. U njenoj svetloj karijeri tri puta je proglašavana za pevačicu godine, a njene pesme i dan danas se pevaju.

Foto: TV Pink Printscreen

Iako je na polju muzike imala mnoštvo uspeha, nagrada i pohvala, pevačicin privatni život obeležen je traumom i patnjom.

Naime, Viktorija je 1982. godine rekla sudbonosno “da” momku sa kojim se zabavljala tek deset dana, međutim, ubrzo joj je život u braku sa njim postao pakao, on se drogirao, prodavao njihove stvari kako bi imao za drogu.

Onda je krenuo raspad sistema. Između mame i žene, između žene i narkotika, izabrao je narkotike. Dan danas ne znam gde je. Jednom su mi javili da je mrtav, ja se isplakala, kukala, a on, nije se ni javljao, krio se od dugova. Kada sam videla da mu nema povratka, razveli smo se. To je bilo 1993. godine i od tada smo izgubili svaki kontakt - otkrila je Viktorija jednom prilikom.

Kako je jednom prilikom izjavila tadašnji muž birao je između nje i heroina, i da je izabrao heroin.

Dugo ništa nije čula o prvom suprugu, da bi 2011. godine pevačica je saznala da je preminuo od gladi i hladnoće. Zbog droge je izgubio sve i postao je beskućnik.

Iako je i sama u mladosti probala heroin, shvatila je da je to zlo i pogubno za zdravlje i da to nije za nju.

Foto: TV Pink Printscreen

Tek u trideset trećoj sam prvi put videla heroin, ovu drogu su koristili muzičari sa kojima sam snimala ploču. Videla sam da ti ljudi ne funkcionišu bez toga. Ja sam po tom pitanju bila prava neobrazovana seljanka, koja ništa o tome nije znala. Pojma nisam imala da uzimanje droge može da dovede do situacije da čovek umre od obične upale pluća, od gripa, da propada ceo organizam, stradaju kosti. Gledala sam jednog prijatelja koji je svoj zub izvadio prstima. Heroin sam probala iz znatiželje, neznanja i radoznalosti. Posle završetka snimanja, nakon što sam ga uzela, osećala sam se kao da me je savladao grip. Kolege su mi rekle da je to početak krize. Pobegla sam ubrzo na more i više nikad nisam pogledala to svojim očima. Iglu nikad nisam probala. To sam gledala samo u „Petparačkim pričama” - ispričala je svojevremeno pevačica.

Posle nekog vremena sreću u ljubavi potražila je i sa drugim izabranikom sa kojim je živela u vanbračnoj zajednici, ali bezuspešno. Iako sa njim ima ćerku Taru, on joj je pravio pakao od života, upravo oko ćerke, borili su se za starateljstvo. Pevačicu je hteo je i u ludnicu da je pošalje.

Posle više godina borbe, Viktorija je napokon dobila starateljstvo, a ta borba koštala ju je živaca.

Javno je govorila o događaju zbog kojeg je doživela veliku traumu, naime, ona je samo dan nakon velikog koncerta u Skoplju izgubila bebu.

Negde oko 11 časova ja odem u toalet i onda se desilo nešto neverovatno. Izbacila sam plod - prisetila se Viktorija.

Od kada je prestala da peva, Viktorija se ne pojavljuje mnogo u medijima, učestvovala je u rijalitijima ''Farma'' i ''Zadruga'', gde je izdržala skoro do kraja. Pevačica već nekoliko godina unazad živi povučeno zajedno sa svojom mezimicom Tarom.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.M.

#Snežana Mišković Viktorija