AKTUELNO

Glumac Goran Daničić preminuo je juče iznenada u 58. godini života.

On je na Fakultetu dramskih umetnosti diplomirao 1990. godine, a sa njim u klasi bila su mnoga zvučna imena domaće scene.

Neki od njih su: Dragan Jovanović, Nebojša Ljubišić, Dejan Matić, Snežana Divac i Slobodan Ćustić. Vest o smrti kolege njih je veoma potresla.

Foto: TV Pink Printscreen

Bio je dobar čovek i glumac. Neke uloge je mogao samo Goran da odigra. Privatno je bio jednostavan i neposredan čovek. Imao je jednu boju koja nije bila prisutna u našem glumištu. Godinama smo bili u istom pozorištu. Radili smo mnogo kao mladi, ali kasnije nije bilo sreće da se sretnemo na nekom projektu. Goran nikada nije ni o jednom kolegi govorio ružno. Ceo se predavao glumi. Baš će mi nedostajati. Žao mi je što nisam mogao s njim da se oprostim jer je već sahranjen - rekao je Slobodan Ćustić.

Foto: E-Stock/Mirko Rodić

Žao mi je. Zatečen sam. Izgubili smo divnog glumca i kolegu - izjavio je Gagi Jovanović.

Petar Božović i Voja Brajović takođe su ostali zatečeni Goranovim iznenadnim odlaskom.

Foto: Fonet/Božidar Petrović

Zatečen sam, kao verovatno i sve kolege. Posedovao je jednu specifičnu boju. Na mene je ostavio utisak toplih likova iz romana Branka Ćopića. Mislim prvenstveno na Nikoletinu Bursaća. Zbogom, dragi moj kolega, neka ti je laka crna zemlja - izjavio je Petar Božović.

Foto: Tanjug AP

Otišao je u punoj snazi. Verovali smo da će večno da živi. Šok za sve nas koji smo ga poznavali - kratko je rekao Voja Brajović.