AKTUELNO

Glumac je priznao da je s lepkom počeo sa 13 godina, potom je prešao na LSD, a već u 17. godini je probao heroin, i to je bio početak njegove agonije.

Sredinom osamdesetih, Igor Pervić (49) bio je jedan od najperspektivnijih jugoslovenskih glumaca, ali upao je u pakao droge, postao zavisnik od heroina, i kako sam priznaje, imao je ludu sreću što je ostao živ.

Svojevremeno je Pervić privukao ogromnu pažnju kada je u “Crnim biserima” ispričao kako se navukao na drogu, i kako je uspeo da se “skine”.

Foto: Printscreen

Glumac je priznao da je s lepkom počeo sa 13 godina, potom je prešao na LSD, a već u 17. godini je probao heroin, i to je bio početak njegove agonije.

Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom, promenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa da osetim ako ponovo uzmem drogu – ispričao je Pervić.

Nakon što se izlečio od droge, Pervić je nastavio da se bavi glumom, pojavio se u serijama “Moj rođak sa sela”, “Seljaci”, “Cvat lipe na Balkanu”, TV filmu “Doba Dunđerskih”, “Zvezdara”, “Santa Maria della Salute”…

Posle svega što je prošao, Pervić je imao poruku za omladinu.

Nemojte se zaj*bavati. Prvi put će vam dati džabe, možda i drugi, ali će vam naplatiti to tako da ćete ceo život patiti, i možda završiti kao mnogi od mojih prijatelja – dva metra pod zemljom i to mnogo brže nego što očekujete. Kraj je potpuno izvestan ako nemate tako ludačaku sreću kakvu sam ja imao – objasnio je Igor Pervić.

Autor: M. K.

#Igor Parvić

#glumac

'