AKTUELNO

Vest o smrti glumice ju je veoma rastužila.

Glumački svet danas je rastužila vest da je preminula Rialda Kadrić, zvezda "Žikine Dinastije". Ona je preminula u Atini u 57. godini, a mnoge njene kolege su se oprostile od nje. Eva Ras se pogotovo potresla, jer je Rialda bila prijateljica sa njenom pokojnom ćerkom Krunom.

- Videla sam, jako mi je žao. Ona se družila sa mojom Krunom. Baš mi je teško ovih dana. Puna mi je kuća onih koji su me napustili, i ona i Mira Furlan sve one su sedele ovde. Nikada nisam sarađivala sa njom ali sećam se dobro da sam kao majka kuvala kafu njoj i mojoj ćerki. Sretali smo se dosta po letovanjima, ona je bila jedna od onih glumica koja je smatrala da to nije važno - istakla je Eva.

Foto: TV Pink Printscreen

Rialda je po završetku gimnazije upisala studije Svetske književnosti u Beogradu. Kako bi usavršila znanje engleskog jezika 1984. godine je prvi put boravila u Londonu. Put ju je ponovo odveo u englesku prestonicu dve godine kasnije, ali tada je ostala više od 30 godina.

U međuvremenu se preorjentisala na psihologiju te postala licencirani psihoterapeut.

Foto: TV Pink Printscreen

- Moja uloga je da stupim u kontakt sa klijentom u dijalog, istovremeno prateći dinamiku terapijskog odnosa i kako se nesvesni fenomeni manifestuju u tom kontekstu. Cenim da preduzimanje prvog koraka može biti zbunjujuće. Zbog toga smatram važnim naglasiti da je najmanje što možete očekivati pristup bez osude, stroga poverljivost i mogućnost razgovora u sigurnom okruženju - navela je u opisu svog načina rada Rialda koja se bavila pretežno psihoanalizom.

Autor: M.K.

#Eva Ras