AKTUELNO

Evo šta je obeležilo današnji dan!

Nakon buđenja zadrugara, u Belu kuću je stiglo pismo Stefana Šebeza koji je u nedelju uveče zauvek napustio "Zadrugu 4". Stefan je na mesto ovonedeljnog vođe, postavio Jovanu Tomić Matoru, što zadrugare nije mnogo iznenadilo budući da je ovaj dvojac i van velelepnog imanja u veoma dobrim odnosima.

Foto: TV Pink Printscreen

Nakon što su zadrugari saznali ko će ih vodoti kroz ovu nedelje, usledila je i rođendanska žurka Jovane Ljubisavljević, na kojoj su bili svi zadrugari sem Milice Kemez i Vladimira Tomovića, sa kojima misica nije u dobrim odnosima te ih tako nije ni pozvala.

Foto: TV Pink Printscreen

Posle lepog provoda i uzavrele atmosfere, zadrugari su se vratili u Belu kuću, akko bi Matora podelila budžete za ovu nedelje, koji su bili umanjeni za po hiljadu dinara, jer su zadrugari u subotu tokom emisije "Pitanaj niovinara", pokazali svoje loše osobine, te tako niko nije mogao da ih smiri. Oni su ovu kaznu shvatili olako, ali kada im je novac dospeo u šake nastala je prava drama, koju su dodatno žačinili Matorini komentari. Prva na tapetu je bila Rialda Karahasanović, za koju Jovana nije štedela reči.

Rialda jeste lojalan prijatelj. Ja sam neko ko je ovde imao dva najgora meseca i bila si tu. Smatram da kada si me izglasala za bezdušnu osobu, znam da si i pored toga bila tu. Ja vrlo dobro znam da si bila tu, a ja ti neku stvar nikada neću nabijati. Ti i Sandra ste me trpele u svakom smislu te reči, a ja kao tvoj prijatelj primećujem da želiš da budeš lider, da se istakneš u svemu. Možda neke stvari radiš nesvesno, ali eto, ja moram da kažem, a imam i milion situacija da navedem. Ne znam kakva si u vezi, i to, ali ja neke stvari ne mogu da prećutim. Nataša Radan je ispala gora od mene, a ja koja sam odmah ustala posle ružne reči, ti si se na mene izdrala. Povredila si me sa neke stranem i ja to priznajem. Umeš da podbodeš, ali ja ne mogu to da trpim u prijateljstvu. Sandra je tu tvoju crtu prihvatila, ali ja ne mogu . Sa tobom napravim balans kada treba, a to je bjo momenat da ja ne pričam sa tobom. Ja znam sebe i poznajem, možda će me proći, ja ću da pustim, ali prosto ne osećam potrebu da treba da razgovaramo. Vidim neke stvari oko tebe, na koje ne mogu da žmurim. Ti si Mići rekla da te boli briga za ove ljude, a to što sam ja ovde zbog novca i to sam pohlepna, pa okej. Ja sam izgubila pojam, ali je meni ovo pravi život ovde - rekla je Matora.

Foto: TV Pink Printscreen

Nakon Rialde, nije izostala ni Maja Marković, za koju Matora nije imala baš lepe reči.

Jesi Alenova devojka, ali to nema veze. Ja jesam stala za vas onda, jer sam mislila da ona bira njegovo srce, a ne razum. Opet bih stala za vas, ali eto, kada si onda došla iz bolnice, ja sam pričala sa tobom, i rekla sam ti da treba da slušaš srce. Međutim stigli su oni klipovi sa obezbeđenjem, i sve te poremetili, zato ja smatram da ti njega ne voliš onoliko koliko ja mislim da si ga volela. Tek sada malo više reaguješ, jer je pritisak veći. Moje mišljenje o tebi se drastično promenilo - rekla je Matora

Foto: TV Pink Printscreen

Situacija koje je sve zadrugare iznenadila, jeste Matorina odluka da svojoj bivšoj devojci Sanji Stanković da veliki budžet, i time pokaže da nije zaboravila na dane ljubavi koje su proživele.

Sanja, bivša ko bivša još uvek je tu i za nju veliki budžet! - rekla je Matora.

Foto: TV Pink Printscreen

Takođe, nije izostala i žestoka svađa Marije Kulić sa Milanom Jankovićem Čorbom, sa kojim već duži vremenski period za crnim stolom ima sitne čarke.

Ja bih da se osvrnem an Mariju, i ti je okej za rođendan ali ta Marija popije po četiri piva i podriguje kao mladi vepar. Marija je komenatrisala Matoru i isprozivala je sve njih, i ona gleda međuljudske odnose i ona nema osećanja i ne može ništa da prepozna! E ovako, ja neću da kažem šta mislim o Matoroj, ja volim male budžete i ja sam dobio mali - rekao je Čorba.

Situacija koje je sve zadrugare iznenadila, jeste Matorino obraćanje Filipu Caru i ono što mu je zamerila, a sve svoje argumente je uspela da očvrsne najmanjim budžetom.

Mali za Filipa, jer je neko ko je meni i Žani bio od najsrčanijih, ali te je situacija sa Minom poremetila i bio si aktivan, a sada spavaš i ne viđam te i odnos nam se najviše promenio i ono sa Sanjom mi je zasmetalo! Mi se nismo družili, ali me je to zabolelo i tada se sve promenilo, a ti i Mina ste isti, i tu neću da se mešam! - rekla je Matora.

Nakon što je Matora podelila budžete, pojedini zadrugari su ustali da prokomentarišu kako je njima to izgledalo, a Ermina Pašović i Sandra Rešić su bile najžustrije.

Ja sam prezadovoljna sa raspodelom jer si iznela ono što i misliš! Ja želim svakome da se obratim, i neka mi niko ne traži ništa jer ste nesposobni da kupite i kalkulišete, a ja ne žalim da se dovedem u situaciju da nemam i od danas sam škrta, pa čak i za najbliže! Matora me je oduševila jer je sve rekla i nije bila pristrasna, a mislim da si trebala Sanji da daš prvoj jer ste bile zajedno dve godine! A drago mi je da si ispoštovala i Moniku - rekla je Ermina.
Podela mi se sviđa generalno, za Sanju si mi rekla ali to su tvoje stvari, da sam ja u situaciji kao što si ti ne znam šta bih uradila, ali ti nisam rekla jer ne želim da utičem. Za Sanju si se dvoumila, ali moram da budem objektivna, pošto su prošli svi moji rođendane i nemam za kim da patim i žalim, jer je januar moj pakao! Đedoviću molim te ne prekidaj me, i moraš da me slušaš jer ja slušam tebe. Kada bih gledala na tebe i Sanju, ja bih joj dala mali budžet jer si shvatila da je sa tobom bila lažno, ali da sam čovek ako ti i ja bih uradila. Za Moniku, kako se ponaša prema tebi i sve ti psovala, tebe niko tako nije izvređao, posebno posle svega onoga, ti si dovela sebe da pričaš o dlakama, ali ja znam da ti nemaš problem sa tim, ali ja ne bih i ja tebe volim i to me ne zanima. I sada si njoj dala srednji budžet, ja mislim da trebaš da se stidiš jer je bilo svašta a Monika ako nema komentar, na ovo da ti je dala hiljadu dinara na osnovu lizanja one stvari, nisi ni ti normalna i tebe ništa ne interesira - rekla je Sandra.

Kada su se strasti smirile, zadrugari su dobili pismo Velikog šefa sa uslovima koje Matora mora da ispuni kako bhi krenuli put prodavnice. Zadatak niej bio nimalo lak, ali je Jovana uspela da napravi balans i zadovolji sve, u nekoliko negodovanja.

Zadrugari, danas će u kupovinu ići samo vas desetoro, a to su zadrugari koje Matora ne podnosi, i za koje bi volela da odmah odu kući i nestanu iz Zadruge. Prodavnica će biti otvorena kada Matora odredi i nabroji, a radiće do 21h. - glasilo je pismo, nakon čega je Matora nabrojala 10 osoba: Anja, Cvele, Zola, Dragana, Monika, Nikola, Maja Marković, Anđelo, Marija i Sanja - rekla je Matora, nakon čega su svi poleteli i porčali u prodavnicu.

Autor: Pavle Ivković

#Zadruga