AKTUELNO

Šok!

Voditeljka Nikolina Pišek uputila je veliku podršku mladim glumicama Mileni Radulović i Ivi Ilinčić koje su optužile profesora glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno uznemiravanje, a potom je otkrila da je i ona trpela zlostavljača.

Foto: Pink.rs

Ovaj trenutak u ukupnoj istoriji se*sualnog zlostavljanja žena jeste presudan. Sad ili nikad. Ili će iznedriti vreme u kojem se nijedna devojčica, devojka ili žena neće osećati krivom sto je isprovocirala vulgarni gest ili komentar muškarca kojem je samim rođenjem data privilegovana pozicija - ili će revolucija naprosto sa povlačenjem cunami vala otplaviti neku žrtvenu jarad, a ostrašćena javnost blagonaklono će zaćutati posle javnog čerečenja prokazanih predatora. I sve će utihnuti. Spokojno ćemo spavati u prividu novog, ravnopravnijeg društvenog poretka. Nadam se boljem. Nadam se da će ovaj pokret svemu onome što su prolazile nebrojene žrtve dati viši smisao. Svrhu. Utehu da to neće proživljavati naša deca - počela je Nikolina, a potom dodala:
Znam šta znači biti meta zlostavljača i šta čini parališući strah. Nisam ni pomišljala na traženje pomoći, ili, meni još strašnije, na prokazivanje nasilnika. Pod teretom ucene, misleći da se pretnja neće obistiniti, odabrala sam povlačenje. Druga opcija naprosto nije bila opcija. I dobila ubrzo povratnu informaciju. Svoje rane sam zalečila, bes i nemoć prestala osećati. Samo nemojmo da kroz to prolaze naša deca. Molim vas - zaključila je voditeljka.

Autor: R.L.

#Nikolina Pišek