AKTUELNO

Svi je vole!

Dragana Mirković, jedna od najvećih domaćih zvezda na ovim prostorima, danas proslavlja rođendan. Iako se dame za godine ne pitaju, Dragana bi bez uzdržavanja mogla da kaže da je napunila 53 godine, jer svakako izgleda mnogo, mnogo mlađe!

Foto: Promo

Pevačica je podelila brojne čestitke koje je dobila od kolega, fanova i prijatelja na Instagramu, koji su joj poželeli zdravlja, sreće i radosti, što je njoj, nema sumnje, veoma prijalo.

Foto: Marko Crnoglavac Lux studio

KO JE DRAGANA MIRKOVIĆ?

Dragana Mirković srpska je pevačica pop-folk muzike i po mnogima, najveća balkanska zvezda i sa blizu 10 miliona prodatih nosača zvuka i slike najprodavanija je pevačica devedesetih godina 20. veka na prostoru bivše Jugoslavije i Bugarske, kao i najprodavanija pevačica osamdesetih godina. Popularna je širom bivše Jugoslavije i jedina je srpska pevačica koja je rasprodala koncerte na najvećim stadionima u Bugarskoj, Rumuniji i Bosni, kao i jedina srpska pevačica koja je održala veliki solistički koncert u Turskoj. Poznata je i po inovativnim, visokobudžetnim i jedinstvenim video spotovima i komplikovanim koreografijama u stilu Dženet Džekson. Igrala je u tri filma, od kojih je najpoznatiji „Slatko od snova”, u kojem je tumačila glavnu ulogu. Vlasnica je televizije „DM Sat” sa sedištem u Požarevcu. Najugledniji američki magazin „Bilbord” je objavio tekst u kome je Dragana Mirković nazvana „srpskom Madonom ili Lejdi Gagom”, a često je nazivaju i „kraljicom srpske estrade” ili „lučetom iz Kasidola”, pa je svoj album iz 2006. godine nazvala „Luče moje”. Rođena je u Požarevcu i odrasla u šestočlanoj porodici u Kasidolu, mestu blizu Požarevca. Sa muzikom se upoznala zahvaljujući svom dedi Dragutinu, koga je slušala kada je svirao harmoniku. Sa pet godina naučila je prvu pesmu "Devojka sokolu zulum učinila". Njen muzički talenat je brzo primećen, jer je učestvujući na lokalnim takmičenjima privukla pažnju važnih ljudi iz Diskosa koji su joj ponudili da snimi ploču. Udata je za Tonija Bjelića, biznismena koji živi u Beču, i rodila je dvoje dece Marka (2001) i Manuelu (2002). Nakon udaje Dragana se povukla iz javnosti. Nakon četiri godine pauze snimila je povratnički album Trag u vremenu 2004. Tokom karijere održala je šest solističkih turneja i prodala 1,5 miliona ulaznica.

Autor: N.V.

#Dragana Mirković