AKTUELNO

Nije im bilo lako!

Glumica Milena Radulović izašla je u javnost s traumatičnim iskustvom. Ona je optužila učitelja glume Miku Aleksića za silovanje, a pored nje, javile su se i još dve anonimne devojke koje su ispričale policiji šta im je on uradio. Pre nje, u javnost su sa svojim pričama istupile brojne glumice i pevačice.

Naime, Milena nije jedina u ovom slučaju. Svoja iskustva podelile su i druge srpske glumice, kako bi podigle svest ženama da se zlostavljanje treba odmah prijaviti. Pre Milene, odjeknula je ispovest glumice Danijele Štajnfeld (37), koja je otkrila kako je silovana od strane moćnika iz filmske industrije kada je imala 21 godinu. O bolnoj temi progovorila je u svom dokumentarnom filmu.

Foto: Printscreen YouTube

U početku filma objasnila je kako ju je bilo strah govoriti o tome, ali je naposletku smogla snage i ispričala svoje traumatično iskustvo. Tvrdi kako ju je silovao i poznanik kada je imala 18 godina. Danas se kaje što silovatelja nije tužila, jer kako kaže, nije se želela svetiti. Trebalo joj je vremena da se oporavi i ponovo veruje muškarcima.

Popularna pevačica, Goca Tržan (46), nedavno je u velikoj ispovesti ispričala kako ju je prijatelj pokušao silovati. 

Bili smo bliski, imala sam puno poverenja u njega, a on je to iskoristio. Hteo je da me natera na seks, želela sam zaboraviti na taj pakao pa sam ćutala. Nisam ga prijavila jer sam se plašila osuda okoline - rekla je Goca.

Foto: TVPink Printscreen

Poznata kreatorka Verica Rakočević, takođe je smogla snage da javno progovori o poznaniku koji ju je silovao kada je imala samo 18 godina.

Ružno iskustvo doživela sam sa 18 godina. Silovao me je poznanik. Bilo je trenutaka kad sam sebi prebacivala to što sam uopšte došla u situaciju da mi se dogodi tako nešto. Ali nikad to nisam doživela niti to osećam kao svoju sramotu. To je sramota silovatelja. Silovanje bih okarakterisala kao želju za poniženjem. To nije seksualna želja, već želja za dominacijom i poniženjem. Može neko da se oblači kako god hoće i da vas erotski izaziva koliko god hoće, ali vam to ne daje za pravo da ga silujete - ispričala je Verica u jednom intervjuu pre deset godina.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Autor: M.M.

#Danijela Štajnfeld

#Goca Tržan

#Verica Rakočević