AKTUELNO

Skandal!

Dragan Marinković Maca uključio se danas u emisiju "Premijera - Vikend specijal" povodom optužbe mlade glumice Milene Radulović da ju je silovao čuveni režiser, scenarista i učitalj glumce Miroslav Mika Aleksić.

Foto: Printscreen YouTube/Studio B/TV Pink Printscreen

Maca je istakao da u ovaj sličaj nije upućen, ali da zna mnogo drugih primera kada su glumci i filmski moćnici mamili mlade koleginice u krevet u zamenu za ulogu.

Ja ću biti vrlo iskren, bolno direktan, užasna je stvar i užasna optužba. Postoje ljudi koji će istražiti, ne treba ljude stavljati pred svršen čin. Kad bi pričao ko sve zove glumice na kasting u 10 uveče, ne bi vam bilo dobro. Ta vrsta bezobrazluka je tačna, ali o ovom slučaju ne želim da govorim. Studentkinje su izložene takvim neprijatnostima od strane i glumaca, šmekera i producenata to je tačno. Bio sam prisutan kada su takve džukele i stoka bezobrazna polu pijana zvala te mlade glumice studentkinje na kastinge. Ima takvih stvari, izložene su neprijatnostima da bi došle do neke uloge u pozorištu, filmu i tako dalje. Glumci, veliki šmekeri, kad bih rekao ime, videli biste šta je skandal. Zovu da dođu u kafanu na kasting. To je normalno, bez srama. Bio sam prisutan kad je jedna moja koleginica imala takav poziv od jedna popularne osobe i veoma bitne u našem svetu. To postoji, nema laži. To nije retkost, nažalost. Tako je i u svetu mode, manekenstva, u svetu glume, to je tako - rekao je glumca i dodao:

Foto: RED TV Printscreen

Ja tog čoveka (Miku Aleksića) ne znam, ali ne razumem šta se čeka, morate biti spremni na sve. Bilo je profesora na mojoj akademiji koji su bili bahati, imali su nepedagoški odnos prema svojim studentima, to je jednostavno tako. Glumci, kultura, to nema veze, ne mora biti. Živomo u svetu lažnog morala, predrasuda, okruženi smo time i to je činjenica i nije od juče. Od zapošljavanja, pozorišta, filma, mode, revija, svuda možeš naleteti na budale koje vas uslovljavaju odlaskom u krevetu da bi profitirao. Mi smo još patrijarhalno društvo, ja to nisam doživeo, imao sam nekih nepristojnih ponuda, ali ne uslovljavanje. Postoji milion i jedan način, ne mora biti samo seksualna neravnopravnost, te sekcije te uslovljavaju da bi negde igrao, radio, to je fakat i činjenica, to je nažalost normalna pojava, bio sam prisutan i znam milion slučajeva. Do pobede i stop nasilju - istakao je Marinković.

Autor: R.L.

#Dragan Marinković Maca

#Milena Radulović

#Premijera-Vikend specijal