AKTUELNO

Ovaj običaj ne propuštaju.

Danas se navršila 21. godina kako je ubijen Željko Ražnatović Arkan. Glavni komandant Srpske dobrovoljačke garde ubijen je 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu "Interkontinental".

Foto: Pink.rs/M. Mijatović, E-Stock/Đenka

Na Novom groblju danas su se pojavili njegova udovica Svetlana Ceca Ražnatović, deca Veljko i Anastasija, kao i Cecina sestra Lidija i zet Predrag. Oni su zapalili sveće, doneli cveće, žito i kolače, a sveštenik je očitao molitvu i osveštao grob.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Porodica Ražnatović se svake godine na ovaj datum pojavi na groblju, a bez jedne stvari nikada ne dolaze. U pitanju je korpa, odnosno pleteni ceger u koji se stavlja vino, žito i ostale sitnice neophodne za pomen.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Isti ceger Ražnatovići su doneli i prošle godine, kada je na groblje zajedno sa Cecom, Veljkom i Anastasijom izašla i Arkanova ćerka Sofija Ražnatović, koju je dobio sa socijalnom radnicom koja je o njemu vodila računa u belgijskom zatvoru.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Pre dve godine, tačnije 2019. Ražnatovići su došli na groblje u društvu Veljkove tadašnje devojke, a sadašnje supruge Bogdane, a ni tada nisu propustili da ponesu ceger, žito, vino, cveće i sveće.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Autor: R.L.

#Željko Ražnatović Arkan