AKTUELNO

U susret predstojećim novogodišnjim praznicima, 2020. godinu sumirali smo sa popularnim TV licem Pinka Anom Pendić Radoš, voditeljkom "Paparaco lova".

Godina na izmaku bila je neuobičajena i teška za sve nas. Kakva je tebi bila, po čemu ćeš je pamtiti?

Za nas koji radimo u medijima neobično obična. Za razliku od nekih drugih zanimanja, na sreću ili bi neki rekli nažalost, nema rada od kuće. Dakle, na sreću jer znate da posao neće stati, da ćete raditi sve vreme, a opet tu je dodatni rizik jer radite bez maske, u kontaktu ste sa mnogo ljudi, zajednička šminka... Privatno je sve bilo manje više uobičajeno, čak smo uspeli da odemo tri nedelje na more. Sara je krenula u školu... Naučili smo neke nove stvari o sebi, naučili smo da bez nekih stvari možemo, naučili smo da kuvamo, podsetili se koliko nam znače porodica i prijatelji. Jedna teška godina, koja nas je ipak mnogo toga naučila.

Foto: Pink.rs

Koliko je pandemija koronavirusa uticala na tvoj privatni i poslovni život i promenila planove?

Ja generalno ne pravim planove. Što bi rekao moj muž:"Ti nikad nemaš biznis plan". Okvirno sebi zacrtam neke ideje, ali ih se ne držim slepo. Poslednjih godina više sam orjentisana ka porodici i Sari, nego što se bavim svojom karijerom. Uljuljkala me je ta fantastična gledanost "Paparaco lova" i jedino se trudimo da održimo taj standard. Mislim da sam Sari sad potrebnija, a doći će vreme za nove projekte.

Kada govorimo o 2020. godini, tvojoj porodici bila je posebna, obzirom na to da ti je ćerkica krenula u prvi razred. Kakva ti osećanja budi taj 1. septembar i Sara u školskoj klupi, po prvi put?

Mi od početka nismo dizali frku oko škole, jer nismo hteli njoj da dižemo tenziju. Predstavili smo to kao najnormalniju stvar na svetu i ona je to tako i prihvatila. Slikale smo se tog dana za nekoliko časopisa, tako da imamo i divne uspomene. Zbog celokupne situacije roditeljima nije dozvoljen ulazak u školu, čak ni kada smo išli po knjižice, tako da ja, evo, nakon završenog prvog polugodišta ne znam kako detetu izgleda učionica.

Foto: Pink.rs

Koliki je bio izazov objasniti sedmogodišnjoj devojčici situaciju u vezi pandemije i, u skladu sa merama koje su bile aktuelne, osmisliti adekvatne aktivnosti i sadržaj za nju?

Nekako su te maske i mere dolazile ipak postupno, pa su se i deca navikla prvo da viđaju ljude sa maskama, a onda i da ih sami nose. Ja sam jedan od onih roditelja koji insistira da dete što više vremena provodi napolju, tako da mi koristimo svaki trenutak da budemo u prirodi, odemo negde van Beograda ili šetamo po nekoj od beogradskih šuma. Tu je uvek zoo vrt, Košutnjak, Ada... Kada je loše vreme slažemo lego, igramo se sa plastelinom, društvene igre, trenutno nam je omiljen monopol, puno crtamo, a zadnje dve-tri nedelje pravimo novogodišnje čestitke.

Koliko si popustljiva kada je Sara u pitanju i da li si "slaba" na nju i ispunjavanje njenih želja? Da li je pisala pismo Deda Mrazu i šta je ove godine poželela?

Kada se poredim sa drugima, shvatim da jesam strog roditelj. Stroga po pitanju ishrane, boravka napolju  i obavljanja školskih aktivnosti. Što se ostalih stvari tiče poprilično sam popustljiva. Kod nas u porodici Vojkan je jako slab na nju i ume da ga obrlati za dva minuta. Znaju koliko me izluđuje kad dođu sa novom igračkom za koju znam da će se igrati dan-dva i nikad više. Ona svake godine ima ozbiljan spisak za Deda Mraza, a s obzirom da je naučila super da piše, bio je još duži. Ove godine je tražila lego, neku društvenu igru, nekoliko lol lutkica, knjige, neke modne dodatke i pribor za školu. 

Foto: Pink.rs

Kako sada izgledaju novogodišnji praznici u tvom domu? Na koji način si slavila sa porodicom, tokom detinjstva?

Ove godine smo ranije okitili jelku i baš sam se potrudila da malo više ukrasimo kuću. Kad je već tmurno vreme, da nam barem kod kuće bude veselo. Već pet godina unazad idemo sa Sarom kod naših prijatelja koji imaju veliku kuću i puno dece, dođe još ljudi i bude baš super. Ove godine naravno kod kuće uz dobru klopu, lampice, mirišljave sveće, smešne novogodišnje čarape, proseko i za Saru dečiji šampanjac, za koji me je maltretirala dok ga nisam kupila.

I u ovoj godini "Paparaco lov" kontinuirano je obarao rekorde gledanosti. Koji prilog iz emisije, koji estradni skandal u 2020. je na tebe ostavio najveći utisak?

Novogodišnja emisija nam se bavi baš tom temom, tako da neću otkriti ko nam je na prvom mestu, moraćete da pogledate.

Foto: Pink.rs

Kojom pesmom ili rečenicom bi ispratila 2020. godinu i oprostila se od nje?

Bilo, ne ponovilo se!

Šta sebi i svojoj porodici, a šta čitaocima i gledaocima Pinka želiš u 2021.?

Ako nas je nesto naučila ova godina, naučila nas je da presložimo prioritete. Čuvajte porodicu i prijatelje, grlite više svoju decu, više se smejte. Želim nam svima dobro zdravlje, mada ni 13. plata ne bi bila loša. Srećni praznici!

Foto: Pink.rs

Autor: D.T.

#Ana Pendić Radoš

#Intervju

#Nova godina

#Praznici