AKTUELNO

Drhtavim glasom otkrila detalje o traumi!

Folk pevačica Goca Božinovska sa javnošću je podelila jednu manje poznatu, tragičnu, ljubavnu priču: da je između dvojice partnera Radeta Vučkovića i Zorana Šijana, imala još jednu veliku ljubav, žestokog momka.

Foto: Andrej Nihil

On je poginuo, ubili su ga pored mene u jednom hotelu. Držala sam ga ispod leve ruke, izlazili smo i čovek ustane, puca pored moje ruke. To su traume. On je bio žestok momak, uspeo je samo da mi kaže beži, pao niz stepenice i umro. Ceo hotel je skočio, svi su bili uplašeni. Strašna je to trauma. Ne volim da pričam, to je teška priča. Potisnula sam malo to i zaboravila. On je bio moj momak. Slučajno sam bila na tom mestu, bila sam skoro na njegovom grobu. Stalno sam imala noćne more, dugo sam sanjala. Jednom kao da je došao po mene i rekao mi da nemam petlju da krenem sa njim. Dugo sam to sanjala. Mi smo bili možda nekih godinu dana u vezi. U tom periodu sam bila tužna, posle toga sam bila sama - prisetila se ona

Gocin život je poput filmskog i svaki put kad sumira događaje iz svoje biografije, ona otkrije poneki novi detalj zbog kojeg niko ne ostane ravnodušan.

Foto: Instagram.com/zoranasijan, Privatna arhiva

Najburniji pevačicin period bio je tokom i posle braka sa Zoranom Šijanom, koji je ubijen 27. novembra 1999. O tome je Božinovska detaljno pričala u jednoj emisiji.

Nikada nisam saznala da je bio žestok momak. Bio je sportista, bokser, nije odavao utisak da je žestok momak. Niti on, niti njegovo društvo nisu se ponašali tako. U kuću su nam dolazili Čume, Pleća, Vujke, Limun. Nisam se plašila, to su bile male bebe, fini momci. Dolazi su nam na rođendane. Nikada nisam čula reči surčinski klan - kaže Goca.

Prisetila se i kako je Zoran ubijen:

Najstrašniji momenat u životu - kada mi je Šaban javio da je Šijan ubijen. Nikada te reči neću zaboraviti. Pevala sam u Beču, trebalo je ujutru da idem na avion za Italiju. Pre nastupa me je zvao Šijan i rekao da su deca dobro, da je Mirko s njim u gradu, a da je Zoranu zet odveo kući. Ovaj cmizdravko nije hteo bez tate. Rekao mi je da kupim nešto njemu, pre nastupa mi je stigao džemper od kašmira od šanera, tačno njegova veličina. Otpevala sam i sela, i zvoni telefon tog momenta - priseća se ona i nastavlja...
Šaban me je nazvao, vidim da priča nešto zvanično. "Ma, idem iz pečenjare, zatvorena ulica u Svetozara Markovića, nešto se desilo. Jesi li ti čula nešto?" Ja kažem da nisam, a on kao da je načuo da je ranjen Šijan. Kroz glavu mi je proletelo da je dete sa njim. Zovem prijatelje, niko mi se ne javlja, niko ne sme da se javi. Osetila sam nemir, deset dana pre toga mi je igralo oko, svaki dan. Zvala sam Šijanovu majku, ona mi kaže: "Jadan nam je život, Gordana moja, nema Šijana..." Ne znam kako su oni mene povratili - rekla je Božinovska.

Foto: Instagram.com/zoranasijan, Privatna arhiva

Srećom, Mirko u tom trenutku nije bio sa ocem, jer mu se spavalo, pa ga je on odveo kući, a provod je nastavio sa društvom. Kako kaže, džemper je dala mužu Šijanove tetke, a suprugovo telo nije videla jer su joj rekli da je bolje da joj ostane u lepom sećanju. Goca je rekla i da je, iako se nije otkrilo ko je ubio njenog supruga, svašta čitala.

Sve se zna, a ništa se ne zna. Bio je drugi sistem, država je imala nekog udela u tome, neko iz tih krugova. Verovatno, tako se pričalo. Sad, i da dođe ispred mene neko, šta bih mu radila. Da ga ubijem i da deca ostanu i bez mene. Bila sam spremna u tom momentu da ubijem, da mi kažu: "To je ubica, pucaj", ja bih ga ubila. Toliko sam ga volela.

Pevačica je ispričala i da joj se nedugo nakon toga, na novogodišnjem nastupu, udvarao čovek za koga se pretpostavlja da je bio umešan u Šijanovo ubistvo.

On je u novembru ubijen, a ja sam pevala za Novu godinu jer sam uzela novac unapred. Jako teško mi je bilo. Pevala sam u Hamburgu i udvarao mi se neko za koga sam posle četiri godine saznala da je pobegao iz zemlje kada je Šijan ubijen. Pobegao je u Nemačku i došao na moj nastup. Rekao mi je da sam lepa i da će sve to proći - drhtavim glasom iznela je Goca.

Autor: M.M.

#Goca Božinovska

#Zoran Šijan