AKTUELNO

Zacrtala je i nove planove za 2021. godinu.

Glumica Mirka Vasiljević spremno je dočekala novogodišnje praznike, a za portal Pink.rs odlučila je da sumira 2020. godinu. Ona ističe kako je ove godine naučila da ne može puno stvari u životu da planira, kao i da je nekada potrebno živeti od danas do sutra.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Otkada sam postala svoj čovek koji ima svoju porodicu, moram da priznam da mi nekako vreme mnogo brže prolazi, jer nemam više samo svoje obaveze i aktivnosti, već imam obaveze i oko svoje porodice i ima različite uloge, od majke, sestre, prijateljice, glumice... Pa se svemu tome posvetite i vreme prolazi brže. Kada sam bila mlađa, imala sam utisak kao da mi je godina duže trajala. U ovim trenucima kada sam sve to što sam nabrojala, krenem sa svešću da je počela godina, zadam sebi ciljeve i ideje što bih uradila i na kraju godine sebi rekla da sam prešla još jedan uspešan stepenik preskočila, onda se već okrenem i vidim da je zimsko vreme i da treba da spremamo novogodišnje stvari. Tako je bilo i sa ovom godinom, nije počela najsjajnije, počela je sa tom pandemijom, koja još uvek traje, i će svi zapamtiti ovu godinu, jer niko nije mogao da veruje da u 21. veku u toj meri svet stane i da dosta života ode zbog virusa. Svi treba da imamo pozitivnu energiju i da gledamo da postoji svetlo na kraju tunela. S verom, nadam se da ćemo privući dobro i da će svemu ovome doći kraj. Nekako, iz ove godine sam naučila da nekada ne možete sve u životu planirati i da je nekada potrebno živeti od dana do dana i biti zahvalan u tom jednom danu što je dobro prošao - priča Mirka.

Mirka dodaje i da joj se u 2020. godini nisu dešavale loše stvari, ali da jesu ljudima oko nje, što je prihvatila jako emotivno. Glumica kaže i da je zahvalna što je cela njena porodica sačuvala zdravlje.

Foto: Pink.rs

Što se tiče lično mene, 2020. godina, nebitno što se meni ništa loše nije desilo, ali sam svedok toga da s kim sam god bila u kontaktu je imao neko iskustvo ili manje lepu priču u vezi virusa. Ne mogu da kažem da je ovo bila srećna i uspešna godina, zato što ljude koje poznajem i koji su mi dragi i bliski, su imali problem. Ja sam neko ko dosta ulaže u međuljudske odnose i nekako sam deo toga. Moram da budem zahvalna Bogu da su moji najbliži u redu i da niko nije loše prošao, ko je dobio i taj virus, ali isto tako ne mogu da kažem da je ovo godina koju ću pamiti po dobru, jer je mnogo ljudi koje poznajem, odnela njihove živote ili neke javne ličnosti čiji sam rad cenila i poštovala. U tom smislu je bila drugačija godina - priča glumica.

Kada je reč o željama u Novoj godini, glumica Mirka Vasiljević kaže da je najbitnije da svi budemo zdravi, optimista je i ističe kako smatra da ćemo u Novoj godini izaći kao pobednici u borbi s koronom, a govorila je i o privatnim željama.

Uvek sebi zacrtam da bih u sledećoj godini sama sebi mogla da budem bolja Mirka. Mirka koja je ispunjenija, srećnija, kreativnija, zadovoljnija, veselija.... Neko sam ko stalno radi na popravci svojih mana, koje naravno svi imamo. Ako dosta radim na sebi, onda ću biti dosta bolja verzija sebe, sebi, a onda i ljudima iz svog okruženja, i tada će biti sve bolje. Volela bih da karijera i dalje teče. U ovom trenutku je to malo sporije što se tiče uloga, ali je najbitnije da ima da se radi i da je to kvalitetno. Meni je cilj da mi karijera bude kvalitetna. Ne mora u jednoj godini da bude 20 uloga, mogu i jedna, dve, ali da ostavljaju trag. Tako da, želje će mi biti da budemo zdravi i da na svakom koraku imamo začin sreće, jer sreća može da pomogne da se raskrči taj trnovit put. Da i dalje budu pristune kvalitetne uloge i da izađemo kao pobednici, kada je reč o virusu - zaključila je Mirka.

Foto: Pink.rs/J. Bajčetić

Autor: Srđan Kuvekalović

#Mirka Vasiljević