AKTUELNO

Porodica, prijatelji i kolege danas će se okupiti na Novom groblju, kako bi uputili poslednji pozdrav glumcu.

Poznati srpski glumac Tihomir Tika Arsić preminuo je u ponedeljak 7. decembra u 63. godini posle duge i teške bolesti. Tihomir Arsić je dve godine bolovao od raka pankreasa, a zbog bolesti se u mnogome promenio njegov fizički izgled.

Foto: E-Stock/Ivan Dobričić, Printscreen YouTube/Tanjug News Agency official

Narodno pozorište u Beogradu, u kom je igrao, predložilo je da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana. Nacionalni teatar potvrdio je da će glumac biti sahranjen danas, 12. decembra na beogradskom Novom groblju. Opelo počinje u 14 časova, a sahrana je planirana za 14:30h. Ovim povodom će Narodno pozorište na današnji dan u njegovu čast emitovati onlajn, snimak predstave "Idiot" u kojoj je Arsić igrao. 

Foto: Privatna arhiva

Inače, Tikin život obeležile su i dve velike ljubavi. Prvo je bio oženjen pevačicom Biljom Krstić, sa kojom ima i dve ćerke: Milicu i Lenku. I pored razvoda, uvek je isticao kako je srećan zbog toga što su se on i njegova bivša izabranica voleli i posle rastanka.

Foto: Printscreen YouTube/TVKopernikus

On se posle razvoda od Bilje oženio drugi put, i to balerinom Jelenom, koja mu je podarila dvoje dece: ćerku Veru i sina Arsenija. Govorio je kako ga je ona osvojila erotičnošću na sceni, duhovitošću i brzinom misli. Isticao je da je ona njegov definitivan izbor i da je nikad neće ostaviti.

Podsetimo, Arsić je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac prepoznatljiv po ulogama u filmovima „Dečko koji obećava“, „Veliki transport“, „Igmanski marš“, „Pejzaži u magli“ i drugima, dok ga je televizijska publika nedavno gledala u ulozi fudbalskog menadžera Barona u popularnoj domaćoj seriji.

Autor: M.K.

#Tihomir Arsić