AKTUELNO

Bio je čovek velikog srca.

Legendarni pevač Džej Ramadanovski, koji je preminuo u nedelju 6. decembra, redovno je posećivao crkvu Ružicu na Kalemegdanu.

Iako je bio muslimanske veroispovesti, ovu našu svetinju nije propuštao da poseti kad god je imao prilike.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Ova bogomolja je veoma posećena tokom cele godine, a reke poklonika dolaze upravo na sam praznik Svete Petke, 27. oktobra. Moguće je i da je Džej bio među njima. Ne zaboravite da molitve i pomoć naših svetitelja traže i dobijaju ne samo pravoslavni vernici već i ljudi drugih vera. Ništa to nije čudno. Čitao sam u novinama da je Džej kupovao i ostavljao hranu siročićima, davao im novac i brinuo se o njima. I to još tajno. Ako je to istina, to je odlika pravog pravoslavnog hrišćanina. U pevačevoj ličnosti obistinjuju se one Hristove reči iz svetog jevanđelja "a ti kad činiš milostinju, da ne zna levica tvoja šta čini desnica tvoja" - rekao je sveštenik iz ove crkve.

Foto: Wikipedia.org/White Writer

Bio je pokojni Džej više puta ovde. Palio je sveće, dolazio je da mu se čitaju molitve za zdravlje i da uzme svetu vodicu. I to ne samo za Svetu Petku nego i običnim danima. Baš sam se rastužila kad sam pročitala da nas je napustio. Veoma fin čovek. Ostavljao je novčane priloge kod ikona i za svetu vodicu. Kao i svi kad dođu ovde - rekla je jedna gospođa koja redovno dolazi u ovu crkvu.

Autor: R.L.

#Džej Ramadanovski