AKTUELNO

Družili su se više od 30 godina.

Džej Ramadanovski, koji je preminuo u nedelju, više od 30 godina družio se sa Ackom Nezirovićem koji je sada odlučio da ispriča sve o tim danima. On je tom prilikom istakao i da je Džej ostavio nasledstvo, ali i otkrio u kakvom je stanju bivša žena Ramadanovskog - Nada.

Foto: TV Pink Printscreen

Poslednji put kada smo se čuli to je bilo četiri dana pre njegove smrti. Bio je veseo, govorio je da je dobro i da jedva čeka da prođe ceo haos oko korone i da može normalno da se kreće. Voleo je da vreme provodi sa prijateljima u kafani ili sa unucima kada mu je zdravlje to dozvoljavalo - započeo je Acko.

On se zatim prisetio i nedelje, dana kada se sve dogodilo, a kada se video sa Džejevim ćerkama Anom i Marijom, kao i sa bivšom suprugom popularnog pevača Nadom. Tu je bila i prijateljica Andrijana.

Foto: TV Pink Printscreen

Nada je bila izgubljena od šoka. Verujte mi, nju kada sam video bio sam isto u šoku. Nije ništa mogla da govori, samo je gledala u jednu tačku. Uzela je neke sedative da se smiri. Marija je jaukala i govorila "Kako ću ja bez njega", ne može da prihvati da ga nema. Andrijana je vikala "debeli, debeli", jer ga je ona našla u sobi. Dok je ona bila u prodavnici, on je probao da ustane, a Dara, žena koja sređuje stan, je bila u kuhinji. Krenuo je da se ispravi sa troseda i u tom položaju je izgleda zaspao. Nada i Džej se znaju dugo, oni su kao klinci odrasli zajedno. Zabavljali se, uzeli i rodila mu je dve zlatne ćerke. Marija je veoma muzikalna, odlično peva. Bogom je data da bude pevačica. Tako je muzikalna da je to neverovatno. Zadnjih godina je Džej podržavao u tome - priča Acko.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Deca su u Kotežu kod Adila. Adrian kada je imao tri godine Džej ga je vodio po kafićima, farbao ga, stavljao maske, davao pištolje koji su bili kao igračke i igrao se sa njim. Vodio ga u luna park, vozio se sa njim na onim automobilima, haos su njih dvojica pravili. Uživao je u tome da vreme provodi sa unucima - dodao je Acko.

Inače, danas se javno prvi put nakon Džejeve smrti oglasio Adil Maksutović koji je u braku sa pevačevom starijom ćerkom Anom. Dugo se šuškalo da Džej i Adil nisu u dobrim odnosima, a Acko ističe da Ramadanovski nikada nije rekao nijednu ružnu reč za Adila.

Foto: E-Stock

Nikada nije rekao ružnu reč za Adila. Oni nisu govorili do njegove smrti. Pričao mi je: "Žao mi je Adila što je sve tako, ali nikada nisam voleo da im se mešam. Nije mi drago da čujem da on nešto njoj radi, ali sam uvek bio uz ćerku i govorio joj da treba da nađu kompromis“ - objašnjava Acko.

NIŠTA OD NASLEDSTVA?

"Mislim da od nasledstva nema ništa. Džej je voleo sve da deli. Pre više od dvadeset godina dok sam živeo u Beču, imao je sef u banci. Rekao mi je tada, "Hajde da ideš sa mnom, u tebe imam poverenja." Tada je imao oko 470.000 maraka, koje je prebacio u drugu banku. Nosili smo mu torbu, da ih prenese. Još mi je rekao "Džoni, ako nas neko napadne, znaću da si nas onda namestio jer si samo ti znao da idemo". Uvek je znao da se našali. Daj Bože da je ostalo nasledstvo, da ostane deci jer su divna i za primer. Ali ne verujem da je imao nešto. Sve je delio. Džeju su pare bile papir kao svaki drugi. Govorio je "Zaradio sam to da bih trošio, to ću sve da potrošim". Nikada nije dao da se plati, a sve su bili veliki cehovi. On je bio takav. Dok mi ručamo, on ode kod konobara i plati. Bili smo na svadbi u Puli, zovem ga u tri ujutru da krenemo na spavanje. On ne ide, ostane i u dva sata popodne dolazim do recepcije, a on igra kolo sa kuvarima, konobarima i ljudima koji rade u hotelu i sve ih kiti novčanicama od pedeset evra. Kaže "Neka, i oni imaju dece, mi smo uzeli pare sinoć kada smo pevali". Takav je bio on" – poručuje Acko.

Autor: S. K.

#Džej Ramadanovski